Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Όπερα της βαλίτσας: «Η Τραβιάτα» του Βέρντι στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης

Όπερα της βαλίτσας: «Η Τραβιάτα» του Βέρντι στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την Όπερα της βαλίτσας σε Μουσικά Σχολεία της Αττικής. Πρώτος σταθμός το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης, (17ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, θέση Μάριζα) όπου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί η όπερα του Τζουζέππε Βέρντι, Η Τραβιάτα με διακεκριμένους Σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη συμμετοχή της τετράφωνης σχολικής χορωδίας.

Ο μαέστρος και Διευθυντής σπουδών της ΕΛΣ Νίκος Βασιλείου προετοίμασε την χορωδία του σχολείου, ενώ ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Καραχισαρίδης προετοίμασε τους μαθητές για το σκηνικό μέρος.

Η Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως. Η Τραβιάτα -δηλαδή η Παραστρατημένη- βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε που με τη σειρά του στηρίζεται στο έργο «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, υιού.
Αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπλεσσί, διάσημης εταίρας της παρισινής κοινωνίας, την οποία γνώριζε καλά ο συγγραφέας. Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Τότα Πρίτσα
Διδασκαλία & συνοδεία παράστασης: Χρύσανθος Αλισάφης

Βιολέττα: Μαρία Κόκκα
Αλφρέντο: Αντώνης Κορωναίος
Ζερμόντ: Πέτρος Σαλάτας

Στους άλλους ρόλους εμφανίζονται οι καλλιτέχνες:
Βάγια Κωφού, Αγγελική Μαρινάκη, Νίκος Τσαούσης, Χρήστος Αμβράζης, Γιώργος Ρούπας, Μιχάλης Κατσούλης.

Συμμετέχει η Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης
Υπέρτιτλοι: Λένα Ταχματζίδου

Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι των Δράσεων στην Αθήνα:
Σταμάτης Μπερής Λυδία Αγγελοπούλου

Ώρα έναρξης: 19:30


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.