Αρχική Νέα Όταν οι σχολικές τάξεις "βγήκαν" στον ήλιο

Όταν οι σχολικές τάξεις "βγήκαν" στον ήλιο

Πόσο μπορεί να εξάψει τη φαντασία των παιδιών μια σχολική τάξη βαμμένη με ένα γκρι ή καφέ-μπεζ χρώμα; Κι ακόμα να τα βοηθήσει στην αφομοίωση εννοιών, κανόνων και θεωριών και να τα εμπνεύσει στη διάρκεια της διδασκαλίας
Δύσκολο, θα λέγαμε. Γι' αυτό, το Redding School of Arts στην California πραγματικά μας εντυπωσίασε με τον εκπληκτικό του σχεδιασμό του και την τολμηρή ιδέα που υιοθετεί στο νέο κτίριο που φέρει την υπογραφή της αρχιτεκτονικής ομάδας Trilogy Architecture.


To ευτύχημα βέβαια στην περίπτωση του εν λόγω σχολείου, που απολαμβάνουν πλέον οι μαθητές του, είναι ότι μια ιδιωτική εταιρεία λειτούργησε ως χορηγός, αναλαμβάνοντας τα έξοδα και δίνοντας σε αυτό το δημοτικό σχολείο τη δυνατότητα να προσεγγίσει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από ζωηρόχρωμες τάξεις, σε μη-ευθύγραμμα σχήματα, με τεράστια παράθυρα αντί για τοίχους και μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση στους υπαίθριους χώρους.


Με άλλα λόγια, το στοίχημα σε αυτό το σχολείο είναι το μάθημα να γίνεται σχεδόν κατά το ήμισυ στους εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αίθουσες είναι -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- ανοιχτές στις αχτίδες του ήλιου. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι αρχιτέκτονες έδωσαν εξέχουσα σημασία στην οικολογική συνείδηση των παιδιών, που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από ένα κτίριο που πληροί οικολογικές προδιαγραφές.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και μάλλον θα ζηλέψετε... όσο κι εμείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.