Αρχική InfoTeens Νέα Όταν τα ψάρια παίζουν video games

Όταν τα ψάρια παίζουν video games

Παίζουν τα ψάρια video games; "Ίσως" απαντούν οι ερευνητές που χρησιμοποίησαν ένα βίντεο γκέιμ το οποίο πρόβαλλαν σε ψάρια που βρίσκονταν σε ειδική γυάλα, για να μελετήσουν τις αντιδράσεις τους.

Το σχετικώς απλό ηλεκτρονικό παιχνίδι περιλάμβανε κόκκινες κουκίδες οι οποίες κινούνταν πάνω στην οθόνη με διαφορετικούς τρόπους.

Όπως διαπίστωσαν, τα ψάρια - είδους ηλιόψαρου bluegill - δεν στόχευαν στις κουκκίδες όταν διαμορφώνονταν σε «ομάδα». Αυτό έδειξε ότι αναγνώριζαν την διαφορά της μεμονωμένης παρουσίας τους από εκείνη της συλλογικής.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science journal.

«Δημιουργώντας ένα τέτοιο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τα ψάρια, είδαμε σε ποιες παραμέτρους διατηρούν τον έλεγχο», αναφέρει μέλος της ερευνητικής ομάδας στο bbc.

Τα video games έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για την έρευνα της συμπεριφοράς ζώων, όπως οι γάτες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.