Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Το κολατσιό στο διάλειμμα

Το κολατσιό στο διάλειμμα

Το κολατσιό στο σχολείο, όποια κι αν είναι η ηλικία του παιδιού, είναι ένα απαραίτητο γεύμα καθώς αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας που θα συμβάλλει τα μέγιστα ούτως ώστε να αποδίδουν οι μικροί μαθητές στις σχολικές απαιτήσεις. Καλό θα είναι το δεκατιανό του παιδιού να ετοιμάζεται στο σπίτι με αγνά και πάνω απ' όλα σπιτικά υλικά για τα οποία είστε σίγουροι για την ποιότητα και τα συστατικά τους. Ιδανική επιλογή για κολατσιό αποτελούν τα φρούτα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με κάποιο ακόμα τρόφιμο.
Ειδικότερα, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις ακόλουθες προτάσεις:

* ένα τοστ με μαλακό μαύρο ψωμί που θα προσθέσετε τα αγαπημένα υλικά του παιδιού όπως γαλοπούλα, κίτρινο τυρί, ντομάτα, ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ζαμπόν.
* μια φέτα σπιτικό κεικ
* σπιτικά μπισκότα με γέμιση ή χωρίς
* μπάρες δημητριακών
* σπιτικές πίτες (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, λουκανικόπιτα, κασερόπιτα)
* τσουρέκι

Όποιο από τα γεύματα κι εάν επιλέξετε θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να τρώνε ένα θρεπτικό, υγιεινό και απόλυτα ασφαλές δεκατιανό που θα τους βοηθά να ανταπεξέλθουν στο εντατικό πσχολικό τους πρόγραμμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.