Αρχική InfoMommy Νέα “Special Olympics – Special Artists” στο Μουσείο Ηρακλειδών (7/6-5/7)

“Special Olympics – Special Artists” στο Μουσείο Ηρακλειδών (7/6-5/7)

Με την ευκαιρία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, στην Αθήνα, το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει την έκθεση “Special Olympics – Special Artists” με έργα ζωγραφικής, σχέδια, υδατογραφίες και πυρογραφίες, που φιλοτέχνησαν μαθητές των E.E.E.E.K. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Ηρακλείου Αττικής, ειδικά για την περίσταση.Στόχος του Μουσείου Ηρακλειδών είναι, όχι μόνο να τιμήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011 αλλά κυρίως να συμβάλλει στη προώθηση του Κινήματος των Special Olympics στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση θετικής στάσης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με διανοητική αναπηρία.
Τα Special Olympics Ελλάς ιδρύθηκαν το 1987 ως ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό την ένταξη των Ελλήνων με διανοητική αναπηρία στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, προσφέροντας σε αυτούς τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να τις προβάλλουν στην παγκόσμια κοινότητα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, ανέλαβαν την ευθύνη να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας. Τα Special Olympics Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή Προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Είναι συνδεδεμένο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν αναγνωρισθεί επίσημα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), ως Φίλαθλο Αθλητικό Σωματείο. Η δράση των Special Olympics Ελλάς μέχρι σήμερα στηρίζεται σε εθελοντές.

Πού: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο
Πότε: Από 7 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2011. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 13:00-21:00, Κυριακή: 11:00-19:00, Δευτέρα - κλειστά
Tηλ.: 210 34 61 981
Είσοδος ελεύθερη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.