- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Έκθεση ρετρό υπολογιστών στη σχολή Μωραϊτη

Οι λάτρεις της τεχνολογίας, αλλά και όλοι όσοι ξεκινήσατε να εργάζεστε στα πρώτα μοντέλα υπολογιστών που ήρθαν στην Ελλάδα, θα νοσταλγήσετε και θα αναπολήσετε με αυτή την έκθεση που διοργανώνεται στη σχολή Μωραϊτη. Περισσότερα από 100 μηχανήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι και το 2000 περίπου περιμένουν τους επισκέπτες για να θυμίσουν σε κάποιους τα μηχανήματα και τις παιχνιδομηχανές των παιδικών τους χρόνων.

Η έκθεση «Retrocomputers.gr Gathering 2012» θα φιλοξενηθεί το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη στο Ψυχικό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία με ελεύθερη είσοδο να δουν από κοντά τους πρώτους οικιακούς υπολογιστές όπως οι Commodore 64, ZX Spectrum και Amstrad 6128, καθώς και κονσόλες όπως οι Atari 2600, Vectrex και Nintendo NES. Ορισμένα από τα εκθέματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολύ σπάνια, ενώ υπάρχουν και ποικίλα έξτρα αντικείμενα που συνδέονται με το αντικείμενο της έκθεσης.

Επίσης, θα υπάρχουν πολλά μηχανήματα που θα εκτίθενται ανοιχτά σε όλη την διάρκεια της έκθεσης ώστε το κοινό να μπορεί να παρατηρήσει πώς λειτουργούν, να παίξει, αλλά και να θαυμάσει νέο software εξολοκλήρου σε Basic για να ανακαλύψει τις δυνατότητες που είχε ο χρήστης την δεκαετία του 1980.

Παράλληλα με την έκθεση θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με θέματα που αφορούν το hardware και το software των μηχανημάτων όπως high resolution graphics σε ΖΧ81 και παρουσίαση του MS-DOS, αλλά και μια δραστηριότητα για ανήσυχα παιδιά που θέλουν να μάθουν πώς είναι συναρμολογημένο ένα PC, από ποια εξαρτήματα αποτελείται και τι κάνει το καθένα.

Επίσης, θα υπάρξει μεγάλος διαγωνισμός στο παιχνίδι Galaxians σε MSX με δώρο μια ρετρό κονσόλα για εκείνον που θα επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία κατά την διάρκεια των 2 ημερών της έκθεσης.

Η πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται με τους εξής τρόπους:

Με τρόλεϊ

18 Μουσείο – Χαλάνδρι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμό Αμπελοκήπων)

19 Μουσείο – Στ. Χαλανδρίου (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμό Αμπελοκήπων)

10 Τζιτζιφιές – Χαλάνδρι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμούς Φίξ και

Μεγάρου Μουσικής)

Με λεωφορεία

653 Ψυχικό – Πανόρμου Β (Κάνει στάση έξω από τη Σχολή) (Μετρό από Σταθμό Πανόρμου)

Α7 Κάνιγγος – Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Στ. Ομόνοιας και

Αμπελόκηπων)

550 Παλαιό Φάληρο – Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Μέγαρο Μουσικής και Φιξ)

602 Νέα Ιωνία – Καλογρέζα – Στ. Πανόρμου (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμό Πανόρμου)

610 Φιλοθέη – Αμπελόκηποι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμούς Αμπελοκήπων και Πανόρμου)

Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμούς Μεγάρου Μουσικής, Ευαγγελισμού, Συντάγματος)