Έκθεση «La Bande Dessinée – Η Γαλλική ματιά στα κόμικς» στο Γαλλικό Ινστιτούτο (έως 26/2)

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Patrick Gaumer, συγγραφέα του Επίτομου Λεξικού του Παγκόσμιου Κόμιξ, η έκθεση αυτή στοχεύει στην όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση ηρώων και δημιουργών που έδωσαν το δικό τους στίγμα στη «Ένατη Τέχνη», μέσα από 64 κάδρα και σκίτσα που μας διηγούνται την ιστορία και τις περιπέτειές τους.
Μικροί και μεγάλοι φίλοι των κόμιξ μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία των κόμιξ που αποτελούν επινόηση της σύγχρονης εποχής και ταυτόχρονα ένα από τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού της με ιδιαίτερα ευρεία γεωγραφική διάδοση: από τα αμερικανικά comic strips και comic books ως τα ιαπωνικά manga και anime, περνώντας από τα ιταλικά fumetti και τα ισπανικά historietas, πρόκειται για “αφηγήσεις με εικόνες” που δημιουργούνται και διαβάζονται σε όλο τον κόσμο.
Μια από τις μεγαλύτερες σχολές κόμικς είναι η γαλλόφωνη: οι γαλλικές και οι βελγικές Bandes Dessinees (B.D για τους φίλους) πήραν από το χέρι πολλές γενιές αναγνωστών όλων των ηλικιών, οδηγώντας τους στη διασκέδαση και στην περιπέτεια, στο μυστήριο και τη φαντασία. Μία συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου και της ΜΑΜΟΥΘ, που διανύει το 30ο έτος ζωής της και ειδικεύεται στις γαλλόφωνες εκδόσεις.

Πού: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31
Πότε : Από τις 27/1 – 26/2, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00- 20:00, Σάββατο 9:00- 14:00

Είσοδος ελεύθερη