- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος”

Στη χώρα που βρίσκεται κάτω από τον αστερισμό του Καλειδοσκοπίου, ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο Ασπρόμαυρος Φίλμους, ζωγραφίζει μόνο με άσπρο και μαύρο χρώμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ασπρόμαυρος ζωγραφίζει μόνο άσπρα, μαύρα ή ασπρόμαυρα θέματα. Η όμορφη και φιλόδοξη μητέρα του, μια τέως αφρικανή πριγκίπισσα, δεν το βάζει κάτω. Θέλει σώνει και καλά ο γιος της να γίνει ένας τυπικός ζωγράφος όλων των χρωμάτων. Μήπως ο Ασπρόμαυρος χρειάζεται επειγόντως γιατρό; Μήπως έχει αχρωματοψία; Μήπως έχει αλλεργία; Τι θα γίνει τελικά; Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, για εκείνους που αισθάνονται διαφορετικοί, αλλά και για εκείνους που τολμούν να είναι διαφορετικοί.
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες – Αεροπλάνο 8+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες έως 2.200 λέξεις που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Λίνα Μουσιώνη γεννήθηκε το 1967 στη Λάρισα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη μελέτη του Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στο ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 1991 έως το 2009 εργάστηκε ως επιμελήτρια στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ενώ κατά το ίδιο διάστημα ήταν υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Κατηγορία: Παιδικό
Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: 8-10
Σελίδες: 64
ISBN: 978-960-501-208-3
Τιμή: 6,60 €