- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ακμή: Ο “ανεπιθύμητος σύντροφος” των εφήβων

Ένα από τα σχεδόν συνώνυμα της εφηβείας, για τους περισσότερους νέους, είναι εκείνα τα ενοχλητικά σπυράκια που αρχίζουν να εμφανίζονται στα χρόνια του γυμνασίου..

Έίναι ένα από τα δερματικά προβλήματατα που συχνά γίνεται αιτία για πολλά παιδιά να δέχονται κοροϊδευτικά σχόλια από συμμαθητές τους στο σχολείο.

Άλλα παιδιά πηγαίνουν σε γιατρό και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, άλλοι αρκούνται σε προϊόντα που κυκλοφορούν ακόμα και σε σούπερ μάρκετ ή τα αφήνουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Υπάρχουν βέβαια και πιο απλές λύσεις, από αυτές που μπορεί κανείς να ακολουθήσει πολύ εύκολα με υλικά από το σπίτι και το μανάβικο!

Πέντε φυτικές λύσεις για την καταπολέμηση της ακμής


Τροφές στα πορτοκαλί

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε β-καροτένιο που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, εξαλείφοντας τα σημάδια από ουλές στο δέρμα. Επιλέξτε καρότα, κολοκύθες, πεπόνια και άλλα λαχανικά και φρούτα σε αποχρώσεις του κόκκινου και πορτοκαλί.

Χυμός παντζαριού για εσωτερικό καθαρισμό

Η κατανάλωση φυσικού χυμού που περιέχει χυμό παντζαριού, καρότου και νερό, βοηθάει στη διέγερση του συκωτιού κάτι που βοηθάει στις καλύτερες απεκκρίσεις του οργανισμού. Είναι γνωστό ότι η ακμή προκαλείται από υπερβολικό σμήγμα που φράσσει τους πόρους.

Αλόη
Φτιάξτε μια μάσκα με 100 γρ. Αλόη, μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και σανδαλόξυλο. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα και απλώστε το στα σπυράκια για περίπου μισή ώρα. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.


Μαϊντανός ο αντιμικροβιακός

Κάντε πλύσεις στο πρόσωπο πρωί και βράδυ φτιάχοντας ένα αφέψημα μαϊντανού. Θα χρειαστείτε 1 λίτρο νερού και 50 γρ. μαϊντανό.

Τεϊόδεντρο
Μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπυράκι μια σταγόνα από το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρο, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό, βοηθώντας στην ταχύτερη επούλωση των σημαδιών.