Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσ/νίκης: Καλοκαίρι στο αγρόκτημα

Ένα ψυχαγωγικό, έντονα βιωματικό πρόγραμμα, με εργαστήρια, κηπουρικές εργασίες, γευστικές εκπλήξεις και ομαδικά κινητικά παιχνίδια που εξοικειώνουν τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με την υγιεινή διατροφή μέσα από την παραγωγή των προϊόντων του Αγροκτήματος.

Ταυτόχρονα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κοντά στη φύση και να μάθουν για την υπαίθρια διαβίωση. Όλα αυτά πάντα μέσα από παιχνίδι και ομαδικό πνεύμα.

Περίοδοι εφαρμογής:
Α 20/6 – 1/7, Β: 4/7 – 15/7, Γ: 22/8 – 2/9

Προγράμματα για τις ηλικίες Νήπια, Α’ και Β’ Δημοτικού
«Ένα νερό παρακαλώ!» Νερό, υγεία και καθαρό περιβάλλον. Θα πιούμε, θα παίξουμε και …. θα δροσιστούμε!
«Μπάλες» Ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια με μπάλες για άθληση, χαρά και ψυχαγωγία.
«Σώμα μου …» Ακούστε πως λειτουργεί η καρδιά και πως φουσκώνουν τα πνευμόνια… Μια ξενάγηση στη μαγική λειτουργία του σώματός μας.
4. «Οι φωλιές ένα σπίτι για τον καθένα» Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η φύση είναι το σπίτι μας, το καταφύγιό μας.

Προγράμματα για τις ηλικίες Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού
1. «Τρέχει, τρέχει το νερό…» Το νερό ως βασικό στοιχείο του περιβάλλοντος και ως πηγή ενέργειας. Η ύδρευση, η άρδευση και η σωστή διαχείρισή του. Φυσικά και η δροσιά του…!
«Παιχνίδι παντού και πάντα» Μια απολαυστική περιπλάνηση από τα ξύλινα παιχνίδια της Αφρικής μέχρι τα ριζόχαρτα και τα οριγκάμι της Ασίας.
«Ήρεμη Δύναμη» Πειράματα και κατασκευές με ηλιακούς συλλέκτες, ανεμογεννήτριες και νερόμυλους. Όλα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«80 + 1 μέρες» Ένα πρόγραμμα γεωγραφίας πολιτισμών, μια περιπέτεια μεταφορικών μέσων και παιχνιδιών με το χρόνο.

Κοινά προγράμματα για όλες τις ηλικίες
1. «Πηλός και πλάση» Από τη ζωή μέσα στο έδαφος, μέχρι τις δημιουργίες με τη λάσπη (λασποχωριό) και το ψήσιμο των κεραμικών στο εργαστήρι κεραμικής.

2. «Το πιο γλυκό ψωμί» Από το σιτάρι και το αλεύρι μέχρι το ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού. Μια μοναδική όσο και γευστική εμπειρία.

3. «Ένας μικρός κτηνοτρόφος» Θα φροντίσουμε τις κότες μας, θα συσκευάσουμε τ’ αυγά τους και ο καθένας θα πάρει το δικό του. Αμέσως μετά στο γαλακτοκομείο, θα δούμε πως το γάλα ετοιμάζεται να φτάσει…στο τραπέζι μας.

4. «Ένας μικρός γεωργός» Έχει πολλές δουλειές στο αγρόκτημα! Ελιές, αμπέλια, λαχανόκηποι. Σκάλισμα, πότισμα, συγκομιδή λαχανικών, φύτεμα πιπεριάς για το μπαλκόνι μας.

5. «Και ακόμη μια μέρα στο Αγρόκτημα!» Βόλτα με το τρακτέρ, επίσκεψη στα μελίσσια και κουβέντα για την σωστή διατροφή, όπως το γιαούρτι που θα φτιάξουμε.

Υπηρεσίες: διατροφή, μεταφορά, ασφαλιστική κάλυψη, συνεχής παρουσία νοσηλεύτριας

Στελέχωση: Ειδικά εκπαιδευμένοι παιδαγωγοί και βοηθητικά στελέχη

Ομάδες: αμιγείς ηλικιακά

Κόστος: α) 380€ συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς

β) 335€ χωρίς μεταφορά

Επικοινωνία: τηλ 2310492768, fax 2310492766

e-mail: [email protected] www.afs.edu.gr