Αναβιώνει το πλακιώτικο Καρναβάλι το Σ/Κ στην Αθήνα (18, 19/2)

Το πλακιώτικο καρναβάλι αναβιώνει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Αθηναίων στην Πλάκα με καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών, κ.ά., ενώ την Κυριακή στις 11.30 το πρωί θα ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή των παιδιών στο Ζάππειο. Πάμε να δούμε τη σειρά των εκδηλώσεων και ας ελπίσουμε ότι όλοι θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε και να διασκεδάσουμε ξανά αυθεντικά.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 14.00 στο σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα θυμίσει καντάδες και οπερέτες, στις 17.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς ελληνικής μουσικής θα βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ακροπόλεως, ενώ στις 19.00 οι Μορφές Έκφρασης κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας* με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 11.30 το πρωί τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά εργαστήρια μάσκας, γαϊτανάκι, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αλλά και πολλά αποκριάτικα έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την 4η Δημοτική Κοινότητα, Δημοτικών Σχολείων και των Συλλόγων Γονέων, αποκριάτικη παρέλαση από μαθητές με αφετηρία την Πλατεία Εσταυρωμένου (επί της Λένορμαν) έως την Πλατεία Πέτρουλα.
Το βράδυ στις 19:30 στη Διαδρομή της Πλάκας* η Ένωση Ζακυνθίων Αθηνών ερμηνεύει αποκριάτικες καντάδες και στις 20:00 η μπάντα χάλκινων «Balkana mama» με μπουλούκι καρναβαλιστών στη Διαδρομή της Πλάκας *ζωντανεύει το πλακιώτικο καρναβάλι με αποκριάτικους ρυθμούς.

*Διαδρομή Πλάκας
Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλευ – Βύρωνος – Πλ. Αγ. Αικατερίνης – Πλ. Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα (αριστερά) Λυσίου – Μάρκου Αυρηλίου (Αέρηδες) – Αδριανού έως την Πλ. Μοναστηρακίου.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, οι καταστηματάρχες της Πλάκας θα προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με το κρασί του με 4.50€.

Πέραν όμως των εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν στις γειτονιές της Αθήνας, στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Για παιδιά

Σάββατο 18 /2/12
Ώρα 11:00 Αποκριάτικη παρέλαση από μαθητές με μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγ. Παύλου (Πλατεία Αγίου Παύλου)
Ώρα 12.00 Πλατεία Εξαρχείων: αναπαράσταση αποκριάτικου γάμου από τις ομάδες ΑΜΕΑ και πάρτυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Εξαρχείων
Ώρα 17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πετραλώνων: αποκριάτικα τραγούδια και γαϊτανάκι
Ώρα 17:00 Πλατεία Ηούς: αποκριάτικα τραγούδια και γαϊτανάκι. Πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων
Ώρα 17:00 Αθλητικό Κέντρο Τρίτωνα: αποκριάτικο ξεφάντωμα στη γειτονιά και πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων
Ώρα 17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Πατησίων: παιδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα
Ώρα 17:00 Παιδική χαρά Γκράβας: αποκριάτικη εκδήλωση και πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας
Ώρα 17:00 Πεζόδρομος Αγ. Ελευθερίου: αποκριάτικη εκδήλωση με μουσική και χορό. Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Ελευθερίου
Ώρα 17:00 Ανοιχτό γήπεδο Μπάσκετ Ευελπίδων: αποκριάτικη εκδήλωση με γαϊτανάκι. Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων
Ώρα 17:00 Πλατεία Κυψέλης: παραδοσιακοί αποκριάτικοι χοροί & τραγούδια. Αποκριάτικη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης
Ώρα: 17:00 Αθλητικό Κέντρο (Τσόχα & Μελλά): αποκριάτικοι χοροί και έθιμα από τον παππού στον εγγονό. Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας
Ώρα 17:00 Παιδική χαρά (στην πλ. Γκύζη): μασκαράδες εν. Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου.
Ωρα 17:00 Παιδική Χαρά Βαφειοχωρίου: αποκριάτικο ξεφάντωμα και πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου  

Για ενήλικες

Παρασκευή 17/2/12
Ώρα 20:00 Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων: Μαύρη Κωμωδία από τη θεατρική ομάδα Κ. Πετραλώνων
Κυριακή 19/2/2012
Ώρα 18:30 Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου: αποκριάτικη εκδήλωση με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στα τηλέφωνα (210) 3621601 και 3630706 και στο www.cityofathens.gr/opanda