- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο της Χημείας

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council και το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔιΧηΝΕΤ (Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες) διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας τα Κυριακάτικα Πρωινά, μια σειρά από διαδραστικά, θεατρικά δρώμενα και πειράματα που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στους νέους και το ευρύτερο κοινό την ομορφιά και φαντασία της επιστημονικής σκέψης και να αποκαλύψουν τη μεγάλη προσφορά της Χημείας στην καθημερινή μας ζωή.

Καλεσμένος τους ο διεθνούς φήμης Peter Wothers, διευθυντής Σπουδών στο Cambridge University, Department of Chemistry και μέλος της Επιτροπής για την Ολυμπιάδα Χημείας για το Royal Society of Chemistry.
Ο Peter Wothers τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του τα έχει αφιερώσει στο να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις του στο ευρύ κοινό ταξιδεύοντας σ’ όλο τον κόσμο. (Αυστραλία, Κίνα, κ.λπ.) συμμετέχοντας σε πολλές Science Weeks. Μαζί με τον συνεργάτη του Mark Hudson θα επισκεφθούν την Ελλάδα για να πάρουν μέρος στο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνει το ΕΙΕ στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας. Το πείραμα απευθύνεται σε παιδιά Λυκείου και πρωτοετείς φοιτητές.

Πότε: Κυριακή και Δευτέρα 10 & 11 Απριλίου 2011
Πού: Αμφιθέατρο Α15, Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιουπολη
Ώρα έναρξης: 11.00΄
Είσοδος ελεύθερη
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Κρατήσεις: 210 7273501 +516, e-mail: [email protected] & [email protected]