- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ανδρικό DNA προστατεύει τις μητέρες που έχουν γεννήσει γιους

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι μητέρες που γεννούν γιους, κρατούν για πάντα στο DNA του εγκεφάλους τους και ανδρικά στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι η βιολογική επίδραση αυτού του ξένου DNA δεν είναι σαφής, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες με πιο αρσενικό DNA στον εγκέφαλό τους ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν υποφέρει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ – υπαινίχθηκε η μελέτη δηλαδή ότι το αρσενικό DNA θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των μητέρων από τη νόσο!

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβρυϊκά κύτταρα μπορούν να παραμείνουν στο αίμα και τα οστά της μητέρας για δεκαετίες. Η έρευνα έδειξε ότι η παρατεταμένη ύπαρξη του εμβρυϊκού DNA μπορεί να είναι μια μικρή ευλογία για τη μαμά προστατεύοντας και αναπλάθωντας τους ιστούς και το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Τσαν του Τμήματος Βιοχημείας του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα και τη Λι Νέλσον του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο «Φρεντ Χάτσινσον» του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS ONE”, σύμφωνα με το “Science” και το “New Scientist”, επισημαίνουν ότι ουσιαστικά παραμένουν ακόμα άγνωστες οι συνέπειες από ιατρική άποψη της παρουσίας ανδρικού DNA και αρσενικών κυττάρων στον γυναικείο εγκέφαλο.