- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ανοιξιάτικη Ρυζοσαλάτα με Τόνο

 Νομίζω πως τελικά ήρθε η Άνοιξη… μάλλον θα δείξει αν ήρθε η Άνοιξη για να κάτσει κανά 3μηνο μέχρι να έρθει το καλοκαίρι… προσωρινά έχουμε αυτό τον υπέροχο και ξεσηκωτικό ανοιξιάτικο καιρό…  Ο Μάρτης, ναι… μπερδεμένα πράματα… ήρθε δεν ήρθε η άνοιξη, είναι ένας λόγος, που να έχεις εμπιστοσύνη στο Μάρτη, δεν πιάνεται εύκολα φίλος. Πάντως η διάθεσή μας αρχίζει να ανθίζει και πάλι, να όπως η άνοιξη. Η διάθεση των μικρών παιδιών το ίδιο…. η μέρα μεγαλώνει σιγά σιγά, ερχόμαστε πιο κοντά στο Πάσχα και όλα αυτά τα ωραία που μας φέρνει αυτή η εποχή. Αχ… με το ένα και το άλλο πείνασα και μια και είμαστε σε ανοιξιάτικο mood, σας έχω μια περίφημη ανοιξιάτικη σαλάτα με ρύζι και τόνο, καλή μας όρεξη!

 Συστατικά

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι (μακρύκοκκο)

1 κονσέρβα τόνου ( σε λάδι ή νερό)

2 μέτριες ντομάτες

1 πιπεριά πράσινη

3-4 τρυφερά μαρουλόφυλλα

1-2 καρότα

μερικές ελιές

1 κουταλιά κάπαρη

μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

καλής ποιότητας ξίδι από λευκό κρασί

αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το ρύζι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τισ οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία του, φροντίζοντας να μην παραβράσει.

Το στραγγίζετε και όπως είναι μέσα στο τρυπητό, το κρατάτε λίγο κάτω από τη βρύση να ξεπλυθεί και το αφήνετε μέχρι να στραγγίξει καλά. Το αδειάζετε σε βαθύ σκεύος ή σε σαλατιέρα και το ανακατεύετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Στραγγίζετε την κονσέρβα του τόνου και αφού τον κόψετε με πιρούνι σε μικρά κομμάτια τον ρίχνετε στο ρύζι.

Πλένετε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα καρότα και τα μαρουλόφυλλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε και αυτά στο ρύζι μαζί με το μαιντανό.

Προσθέτετε τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύετε ανάλαφρα το μίγμα της σαλάτας σας, μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά της.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι με καπάκι το ελαιόλαδο με το ξίδι και το αλάτι και περιχύνετε με αυτό το μίγμα τη σαλάτα σας. Σερβίρετε αμέσως.