- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αν έχεις μυς, θα ζήσεις περισσότερο!

Μην αφήσετε τα βιβλία, αλλά μην παραμελήσετε και την γυμναστική. Σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική έρευνα οι νέοι, τουλάχιστον τα αγόρια, που έχουν γερούς μυς, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν πιο πολλά χρόνια.
Η ελλιπής μυϊκή δύναμη κατά την εφηβεία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο, ανάλογο με το πάχος και την υψηλή πίεση του αίματος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό bmj.com και σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φιν Ράσμουσεν του πανεπιστημιακού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, μελέτησαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέους ηλικίας 16 έως 19 ετών για μια περίοδο 24 ετών. Τους έκαναν τρία τεστ μυϊκής δύναμης και ως πρόωρος θάνατος ορίστηκε ο θάνατος πριν την ηλικία των 55 ετών. Στη διάρκεια της 24χρονης έρευνας, 26.145 άτομα πέθαναν (ποσοστό 2,3%). Οι τυχαίοι τραυματισμοί και οι αυτοκτονίες ήταν η κυριότερη αιτία θανάτου, ακολουθούμενες από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.