Απόδραση στο Δασικό Χωριό Παπάδες στην Εύβοια

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και μαζί και η ευκαιρία για μια μικρή και κοντινή απόδραση για εσάς και τα παιδιά σας. Ιδανικός προορισμός η Εύβοια, ιδανικό μέρος για να μείνετε το Δασικό Χωριό Papades Village.

Σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ από το χωριό Παπάδες, του Δήμου Νηλέως στη Βόρεια Εύβοια, θα βρείτε το Δασικό Χωριό, ένα οργανωμένο χώρο έκτασης 20 στρεμμάτων με ευρύχωρα σπιτάκια και σπάνια φυσική ομορφιά.

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν αφού μπορούν να απολαύσουν τη φύση, να γνωρίσουν ζωάκια στη φάρμα, να παίξουν στον παιδότοπο και τα πιο μεγάλα παιδιά να επιδοθούν σε πεζοπορίες.

Καθόλη τη δάρκεια του χρόνου το Δασικό Χωριό προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων. Διοργανώνοντα ομαδικά παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια και διαγωνισμοί μαγερικής ενώ μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, θέατρο ή κάποια μουσική παράσταση.

Πολλές δυνατότητες δίνονται και στους ενήλικες επισκέπτες του χωριού. Από ιππασία και δημιουργικά εργαστήρια μέχρι και αγώνες Paintball.

Μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με τη φύση κάνοντας πεζοπορία ή ποδήλατο στο βουνό, να μάθετε πώς είναι η ζωή σε μια φάρμα φροντίζοντας τα ζώα του κτήματος αλλά και να μάθετε πώς παρασκευάζονται οι μαρμελάδες, τα κεριά και το σαπούνι, συμμετέχοντας στα εργαστήρια.

Επίσης μπορείτε να παίξετε ομαδικά αθλήματα ή παιχνίδια δεξιοτήτων μαζί με την παρέα σας ή τους συναδέλφους σας.

Τα σπίτια διαθέτουν πλήθος ανέσεων και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και έξι άτομα, σε προσιτή τιμή. Έχουν όλα τζάκι και θέα τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Στο χώρο λειτουργεί εστιατόριο και μικρή αγορά με παραδοσιακά -και όχι μόνο- προϊόντα.

Με έδρα σας το Δασικό Χωριό μπορείτε να κάνετε κοντινές εξορμήσεις. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς. Απέχει μόλις 4 χλμ από το Δασικό Χωριό και πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα απολιθωμένα δάση της Ευρώπης.

Επίσης, από το 2006, λειτουργεί στην κεντρική πλατεία του οικισμού και το Μουσείο Παλαιολιθικών Θηλαστικών Κερασιάς, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν κερασφόρους ρινόκερους της Β. Εύβοιας, τα ακεραθήρια, δηλαδή ρινόκερους χωρίς κέρατα, τα προβοσκιδωτά, καμηλοπαρδάλεις, τα φημισμένα Ελλαδοθήρια και Σαμοθήρια, διάφορα αιλουροειδή, ύαινες, κλπ.

Μετά το απολιθωμένο δάσος και σε 3 χλμ. συναντάμε τους καταρράκτες του Δρυμώνα και από εκεί ακολουθώντας μια διαδρομή 4 χλμ. οδηγούμαστε στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Η Μονή είναι χτισμένη στα ερείπια ενός πρώην αρχαίου ναού, μεταξύ των βουνών Καβαλάρης και Ξηρό Όρος.

Το Δασικό Χωριό Papades Village απέχει περίπου 175 χλμ από την Αθήνα και μπορείτε να φτάσετε εκεί οδικώς μέσω Χαλκίδας αν ξεκινάτε από την πρωτεύουσα ή με φέρι μποτ από Άγιο Κωνσταντίνο αν κατευθύνεστε μέσω Λαμίας. Ακόμα υπάρχει και φέρι μποτ προς Αιδηψό και από Γλύφα προς Αγιόκαμπο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με το Δασικό Χωριό Papades Village: 22270-51008/ 51038