Απόδραση στο Πήλιο

Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν το συνδυασμό βουνού και θάλασσας είναι το Πήλιο. Η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και η γενέτειρα των Κενταύρων.

Το Πήλιο βρίσκεται δίπλα στο Βόλο, στο νομό Μαγνησίας, και περιλαμβάνει περισσότερα από 40 χωριά χτισμένα σε παραδοσιακό στιλ. Εξαιρετικά δημοφιλές για τους φίλους του σκι και του snowboard καθώς λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Αγριολεύκες, σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων και σε απόσταση μόλις 2χλμ από τον οικισμό Χάνισ και 27 χλμ από το Βόλο.

Η περιοχή έχει πλούσια βλάστηση, περισσότερες από 70 πηγές νερού και προσφέρεται για ορειβασία και πεζοπορίες.

Το Ανατολικό Πήλιο περιλαμβάνει χωριά επάνω στο βουνό, όπως η Ζαγορά και η Τσαγκαράδα, αλλά και χωριά μπροστά στη θάλασσα όπως το Χορευτό και ο Άη Γιάννης, ενώ το Δυτικό Πήλιο “βλέπει” στον Παγασητικό κόλπο και περιλαμβάνει χωριά στο βουνό όπως η Μακρυνίτσα, ο Άγιος Γεώργιος και οι Μηλιές, αλλά και παραθαλάσσια χωριά.

Αξίζει να γυρίσετε τους παραδοσιακούς οικισμούς που απλώνονται στο βουνό, να περιηγηθείτε στα σοκάκια και να γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές. Μια ωραία διαδρομή είναι αυτή που κάνει το μικρό τρενάκι ξεκινώντας από το σταθμό στα Άνω Λεχώνια και καταλήγοντας στις Μηλιές.

Ενδεικτικά η διαμονή για 4 βραδιές κυμαίνεται γύρω στα 160 ευρώ το άτομο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Χιονοδρομικό κέντρο: 24280 73719, 73702
Νοσοκομείο Βόλου: 24210 27531
Τουριστική Αστυνομία: 24210 72420