Ας φτιάξουμε μαζί το δικό μας ραδιοφωνικό σταθμό στο Spring People (23/3)

Ο αγαπημένος πολυχώρος Spring People διοργανώνει από την Τετάρτη 23 Μαρτίου σεμινάρια ραδιοφώνου με στόχο οι ακροατές του ραδιοφώνου να έρθουν σε επαφή με τη νέα εποχή του αγαπημένου τους μέσου. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί μια συνοπτική ιστορία του ραδιοφώνου από την εποχή του βινυλίου μέχρι την σημερινή ψηφιοποιημένη εποχή των internet radio με καλεσμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που θα καταθέτουν τη δική τους άποψη στο θέμα.
Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός εβδομαδιαίου προγράμματος όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν μια εικονική ραδιοφωνική δίωρη ζώνη ανάλογα με την προσωπικότητα, τις ατάκες, τη διάθεση που θέλουν να βγάζουν στον ακροατή, ενώ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αλλαγές στις ζώνες. Μέσα από την προετοιμασία της εκπομπής θα πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν απρόοπτα, ξαφνικές ειδήσεις, εξωγενείς παρεμβάσεις, αλλά και την ίδια την διάθεσή τους που μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με την ψυχολογική τους διάθεση. Επίσης, θα συζητηθεί η επίδραση κοινωνικών, οικονομικών, αθλητικών και άλλων θεμάτων στο play list μιας εκπομπής, θα συζητηθεί το ίδιο το play list και πόσο έχει επηρεάσει την επιλογή των ακροατών στα τραγούδια που ακούει, την επίδραση των δισκογραφικών εταιριών και το περίφημο “music control”.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την δική τους εκπομπή σε συνεργαζόμενο studio, θα γνωρίσουν από κοντά ραδιοφωνικό studio και θα συμμετέχουν σε ραδιοφωνική εκπομπή και θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως λειτουργεί ένα internet radio. Στο τέλος του σεμιναρίου θα διοργανωθεί ένα event σε γνωστό μπαράκι της Αθήνας, όπου οι σπουδαστές θα γνωρίσουν από κοντά γνωστούς καλλιτέχνες και θα πρέπει να τους «αντιμετωπίσουν» με μια ουσιαστική συνέντευξη έχοντας και κοινό! Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Λουκάς Φωτόπουλος ο οποίος έχει εικοσαετή πείρα στο χώρο του ραδιοφώνου και των media, ενώ έχει εργαστεί σε δισκογραφικές εταιρίες (LYRA, UNIVERSAL, IMPACT MUSIC) και έχει συνεργαστεί σε επίπεδο management με πολύ γνωστά ονόματα της ποπ, ροκ, έντεχνης και λαϊκής σκηνής.


Πού:
Πολυχώρος Spring People, Αγαθάρχου 12, Ψυρρή
Πότε: από Τετάρτη 23 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη, 20:00-22:00
Κόστος: 160 ευρώ(80 ευρώ x 2 δόσεις), φοιτητές,άνεργοι:140(70 ευρώ x 2 δόσεις)
Πληροφορίες- Εγγραφές: 2103252034