- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αυλαία απόψε με την ταινία “Σώμα με σώμα” στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το δράμα του Ζακ Οντιάρ με τη Μαριόν Κοτιγιάρ «Σώμα με σώμα», που ταξιδεύει τους σινεφίλ στην Κυανή Ακτή, ανοίγει το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας απόψε στο θέατρο Παλλάς.

Ο Οντιάρ, υποψήφιος στην κατηγορία του Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2010 με το γκανγκστερικό δράμα «Προφήτης», επανέρχεται στο προσκήνιο επιθυμώντας να αφηγηθεί μια κλασική ερωτική ιστορία μέσα από τον ανθρώπινο πόνο. Ένας ξοφλημένος μποξέρ, ο Αλί, αφήνει το Βέλγιο για τη γαλλική πόλη Αντίμπ στη μεσογειακή Κυανή Ακτή, όπου βρίσκει καταφύγιο μαζί με τον πεντάχρονο γιο του στο σπίτι της αδερφής του. Εκεί θα γνωρίσει τη Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών που μετά από ένα τραγικό ατύχημα χάνει και τα δυο της πόδια. Μαζί, θα μάθουν να περπατάνε ξανά από την αρχή. Μάθημα ζωής με εκπληκτικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές.

Η ταινία θα προβληθεί ξανά στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote διεξάγονται από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Odeon Οπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57), Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισίας 109) και Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46), διαθέτοντας στο πρόγραμμά τους 179 ταινίες -από πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και σπάνια μουσικά ντοκιμαντέρ, μέχρι θεματικά αφιερώματα και κινηματογραφικά αριστουργήματα? αλλά και φθηνότερο αντίτιμο εισόδου όπως και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους.

Δείτε περισσότερα στο www.aiff.gr [2]