Αυλαία για το 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ (24/5)

Έπειτα από δέκα συνεχείς επιτυχημένες διοργανώσεις, μουσικά σχήματα από δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλλιτέχνες από βαλκανικές χώρες και από την Ελλάδα συγκεντρώνονται για την πολυαναμενόμενη ετήσια τζαζ συνάντηση στην Τεχνόπολη.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει πέντε ημέρες και φέτος φιλοξενεί ένα μίνι αφιέρωμα στους ήχους της Balkan Jazz με καλεσμένους τους Fanfara Tirana από την Αλβανία, καθώς και τη Μάρθα Μαυροειδή, τον Παντελή Στόικο, τους Trio Balcano και τους GoJam από τη χώρα μας.

Ειδικότερα, το Φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της Αθήνας, θα φιλοξενήσει τα πλέον αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στο είδος, με διεθνή καριέρα και καταξίωση, ερμηνεύοντας ένα μεγάλο φάσμα ακουσμάτων.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει το Τρίο Νίκου Αναδολή, που επελέγη από ειδική τριμελή επιτροπή. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται τρεις συναυλίες, με ώρα έναρξης τις 21:00 και λήξη τα μεσάνυχτα.

Και φέτος έντονη παρουσία θα έχει η Big Band του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της τόσο στην έναρξη -με την Ελληνοδανέζα συνθέτρια και ερμηνεύτρια Veronica Mortensen-, όσο και στη λήξη της διοργάνωσης.