Αχιβάδες γεμιστές

Ζυμαρικά με γέμιση που θα ικανοποιήσουν γευστικά όλη την οικογένεια. Εάν δεν σας αρέσουν οι αχιβάδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια.

Υλικά
35 τεμάχια αχιβάδες (ζυμαρικό)
500 γρ. κιμάς
350 γρ. σπανάκι βρασμένο
3-4 μεγάλες ντομάτες
2 αυγά
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές παρμεζάνα & 1/2 κούπα
3 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πως θα τις φτιάξετε

Βράζουμε τις αχιβάδες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε. Τρίβετε τις ντομάτες και τις βράζετε για 15 λεπτά, με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 κουταλάκι ζάχαρη, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Με 3 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, και προσθέτουμε το σπανάκι, τα αυγά χτυπημένα, τη φρυγανιά, το σκόρδο, 3 κουταλιές παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τη μισή σάλτσα ντομάτας και αφού γεμίσουμε τις αχιβάδες με το μείγμα του κιμά, τις τοποθετούμε στο πυρέξ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.