- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βαλερί Τριερβιλέρ: Πρώτη Κυρία χωρίς “στεφάνι”


Η 47χρονη σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, του νέου Προέδρου της Γαλλίας, δεν περνά απαρατήρητη. Όχι μόνο γιατί είναι μια εμφανίσιμη γυναίκα αλλά κυρίως για τον δυναμισμό της. Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει καταχωρήσει το νούμερό της στο κινητό του με τη φράση «mon amour»!

Η γαλλίδα επιτυχημένη δημοσιογράφος υπήρξε η κεντρική συντονίστρια της προεκλογικής του καμπάνιας και προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται ως “σύντροφος” κι όχι “συνεργάτης” του Ολάντ σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του νέου βιβλίου με τίτλο «Βαλερί, Κάρλα, Σεσιλιά, Μπερναντέτ και οι άλλοι στην προεκλογική καμπάνια», που έχει γίνει ήδη best seller.
Με όσα γράφει, έρχεται να δυναμιτίσει σε πολύ ακατάλληλη συγκυρία την ανακωχή που έχει επιτύχει ο Ολάντ ανάμεσα στην επί τριάντα χρόνια σύντροφό του και μητέρα των παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, και τη νυν σύντροφό του Βαλερί Τριερβιλέρ.
Η τελευταία φέρεται να είπε στη δημοσιογράφο Κονστάνς Βεργκαρά που υπογράφει το βιβλίο ότι απεχθάνεται τη Ρουαγιάλ και δεν την ψήφισε ποτέ! Επίσης, αποκαλύπτει ότι η έλξη που γεννήθηκε ανάμεσα στην ίδια και τον Ολάντ ξεκίνησε το 1997, αλλά έκαναν τα πάντα για να μην υποκύψουν στο πάθος τους.
Τελικά το 2004 οι αντιστάσεις κάμφθηκαν σύμφωνα με το βιβλίο ενώ το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η σχέση τους ξεκίνησε το 2006. «Απολαμβάναμε τόσο πολύ να είμαστε μαζί! Ημασταν στο τηλέφωνο για ώρες κάθε μέρα. Με έκανε να γελάω τόσο πολύ» φέρεται να εξομολογείται η Τριερβιλέρ που έχει στο ενεργητικό της δύο διαζύγια και τρία παιδιά. Το όνομα Τριερβιλέρ είναι το επώνυμο του δεύτερου συζύγου της -οι διαδικασίες του διαζυγίου έχουν προχωρήσει- ενώ το πατρικό της είναι Μασονό. Η δημοσιογράφος παρουσιάζεται στο βιβλίο ως ιδιαίτερα ζηλιάρα. Λέγεται ότι έκανε θέμα επειδή δημοσιεύτηκε φωτογραφία του Ολάντ που χαμογελούσε στην πρώην σύντροφό του.

Η Τριερβιλέρ έχει δηλώσει ότι δεν έδωσε ποτέ έγκριση για αυτή τη δημοσίευση αλλά δεν διέψευσε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις.
Έχει σπουδάσει Ιστορία και Πολιτικές επιστήμες, αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του περιοδικού Paris Match και παρουσίαζε πολιτικές εκπομπές. Τόσο ο νέος Πρόεδρος όσο και η ίδια έχουν δηλώσει ότι δεν θα κάνουν ένα βιαστικό γάμο όπως ο Σαρκοζί. Αν και την επαινούν για το στιλ της, η ίδια δηλώνει ότι δεν δίνει σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και θεωρεί σκάνδαλο την αγορά πανάκριβων επώνυμων ρούχων.