- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βιβλίο: SUM του David Eagleman

ή …Σαράντα ιστορίες από την άλλη ζωή

Τι μας συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Και τι μας λέει αυτό για την ανθρώπινη υπόστασή μας; Στην άλλη ζωή ίσως ανακαλύψετε ότι ο Θεός έχει μέγεθος μικροβίου και αγνοεί την ύπαρξή σας. Ή ίσως ανακαλύψετε ότι η άλλη ζωή περιλαμβάνει μόνο εκείνους τους ανθρώπους που θυμάστε. Σε κάποιες επόμενες ζωές διαμοιράζεστε σε όλες τις διαφορετικές ηλικίες σας, σε κάποιες άλλες αναδημιουργείστε με βάση τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και σε άλλες αναγκάζεστε να ζήσετε με εκνευριστικές εκδοχές του εαυτού σας που αντιπροσωπεύουν αυτό που θα μπορούσατε να έχετε γίνει.

Μέσα από 40 εμπνευσμένες ιστορίες –συγχρόνως διασκεδαστικές, μελαγχολικές και ανησυχητικές– ο Eagleman αναποδογυρίζει τη σκακιέρα με τις παραδοσιακές απόψεις και μας προσφέρει έναν καλειδοσκοπικό φακό μέσα από τον οποίο μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας εδώ και τώρα.
Οι ιστορίες του πηγάζουν από την επιστήμη και τη μυθοπλασία και προκαλούν δέος για τη μυστηριώδη ύπαρξή μας: ένα κράμα ελπίδας, αγάπης και θανάτου που τέμνει τη φύση με καινοτόμες οπτικές.

Ο David Eagleman είναι καθηγητής νευροεπιστήμονας στο Baylor College of Medicine του Τέξας, όπου διευθύνει το ερευνητικό εργαστήριο για την Αντίληψη και τη Δράση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν κυρίως στην αντίληψη του χρόνου, στη συναισθησία, καθώς και στην επίδραση των επιστημονικών ανακαλύψεων της νευροεπιστήμης στο Δίκαιο.

Συγγραφέας: David Eagleman
Εκδόσεις :Οκτώ
Μετάφραση: Τρισεύγενη Παπαϊωάννου
Αριθμός σελίδων: 120
ISBN: 978-960-99798-1-8
Τιμή: 11,00 ευρώ