Βιωματικά εργαστήρια από τη “σπείρα”

Μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια στο πνεύμα των εορτών διοργανώνει η “σπείρα”. Στη γιορτή Φωτός & Αγάπης θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, χριστουγεννιάτικο παζάρι αλλά και μια δημιουργική συνάντηση για παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, απόγευμα

“Πάρτο Δεξιά! Δώρα & Ποιότητες του Δεξιού Εγκεφάλου”
Βιωματικό εργαστήρι προς ενίσχυση της εστίασης και του δημιουργικού μας κέντρου, εδραίωση καλής σχέσης με το χώρο και χρόνο στην καθημερινότητα, ισορροπημένη εγκεφαλική λειτουργία με γεφυρώσεις των δύο ημισφαιρίων, σοφές επιλογές με ροή, ενδυνάμωση του δημιουργικού εγκεφάλου μέσα από δοκιμές σχεδίου, μουσική και ήχους, παιχνίδια γραφής κ.ά.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, απόγευμα

Το «House of Light» και «η σπείρα» διοργανώνουν τη γιορτή Φωτός & Αγάπης στο SPRING PEOPLE.

Συγκεκριμένα, η ημέρα αυτή έχει προγραμματισθεί να περιέχει:

– 17:00-17:30 εστίαση αγάπης & ευχές

– 17:30-19:00 ομαδικό εικαστικό έργο, παιχνίδια ομάδας, χοροθεραπεία

– 19:00-20:00 τραγούδι/ κανόνας/ mantras από όλο τον κόσμο

– 20:00-21:00 cocktails-energisers χωρίς αλκοόλ, με συνοδεία βιολογικών γλυκών

-21:00-22:30 προβολή videos, ταινίας

Μικρό παζάρι προϊόντων όπως Άλας Ιμαλαΐων, μέλι, βιολογικά καλλυντικά, μικρά δωράκια όπως περιδέραια, τσόχινα πορτοφολάκια από μαλλί κ.ά., αρωματικά sticks, ηχογαβάθες, cds διαλογισμών, μουσικής & ήχων κ.ά.

Επίσης θα γίνει χαριστικό, ανταλλακτικό παζάρι στο οποίο τα άχρηστα αντικείμενα του ενός μπορούν να φανούν πολύτιμα για κάποιον άλλο.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου

3ωρο εργαστήρι “Πνευματικές Ασκήσεις Σώματος”, αφιερωμένο στην Ενότητα

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φθάσουν σε μικρές και μεγάλες συνειδητοποιήσεις μέσα από σειρά ασκήσεων-εργαλείων, αντανακλάσεων της ανθρώπινης ψυχής, εμπνευσμένων από τη yoga, το ιαπωνικό butoh, τον αυτοσχεδιασμό και τη χοροθεραπεία.

Έμφαση στο εργαστήριο θα δοθεί στη δυναμική της ομάδας, στις αντανακλάσεις που προσφέρει για την προσωπική μας ανάπτυξη, σε παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος, σε ενίσχυση της εστίασης, στη συνειδητοποίηση πτυχών του ψυχισμού μας μέσα από τη σχέση μας με ήχους, αντικείμενα, το χώρο γύρω μας, το σώμα μας, άλλα σώματα, την αφήγηση, το εικαστικό δοκίμιο.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο κοστίζει 25 ευρώ και όσοι-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να το δηλώσουν έως τις 14 Δεκεμβρίου, στο τηλ.: 210 5616300.
Θα πραγματοποιηθεί κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Πλατείας Βικτωρίας.


18 Δεκεμβρίου, Κυριακή 15:30-17:00

Δημιουργική Συνάντηση για Παιδιά 4,5-12 ετών στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
(Λεωφ.Συγγρού 107-9, κοντά στο ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ)

Μοναδικές φωτογραφίες του διεθνούς καλλιτέχνη Robert Mapplethorpe από τη Ν.Υόρκη που ιεροποίησε πρόσωπα, μέρη του ανθρώπινου σώματος, λουλούδια, μνημεία αρχαιότητας, προσωπικότητες της εποχής του.

Η συνάντηση περιλαμβάνει βιωματική επαφή με επιλεγμένα έργα της έκθεσης, επεξεργασία φύλλων εργασίας που μοιράζονται στα παιδιά, εικαστικά δοκίμια μέσα στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο της ΣΤΕΓΗΣ, αφηγήσεις και παιχνίδια ομάδας, συνδέσεις με το σύγχρονο γίγνεσθαι.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι Πέμπτη βράδυ, 15 Δεκεμβρίου, στο τηλέφωνο 210 5616300 για εξασφάλιση θέσης.