- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βοτανική εκδρομή στον Υμηττό στις 8/4

Μια εκδρομή βοτανικού ενδιαφέροντος στον Υμηττό διοργανώνει την Κυριακή 8 Απριλίου το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ο Υμηττός αποτελεί έναν μοναδικό τόπο όπου ακόμη αντηχούν οι αρχαίοι μύθοι που τον περιέβαλαν και παρουσιάζει μοναδικό οικολογικό και περιπατητικό ενδιαφέρον. Είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλους και αποτελεί ιδανικό μέρος για να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να γνωρίσουμε την «άγνωστη» βιοποικιλότητα της Αττικής. Από την αρχαιότητα ο Υμηττός αποτελούσε βοτανικό παράδεισο γι’ αυτό και οι αρχαίοι τον ονόμαζαν «ευβότανο». Στο βουνό μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 650 διαφορετικά φυτά από τα οποία 54 υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν της ευκαιρία να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για δεκάδες βότανα από τον υπεύθυνο του τμήματος βοτανικής του ΜΓΦΙ Διονύση Μέρμυγκα.

Οι εκδρομείς θα συναντηθούν στην είσοδο της Μονής Καισαριανής, απ’όπου θα αναχωρήσουν στις 9 π.μ. Η εκδρομή θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 15€.

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων: 210 8015870 (εσ. 515)
κ. Κωνσταντίνα Διακάκη, Τρίτη – Παρασκευή 9:00 – 15:00