- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βόλτα στην Αθήνα

Κλασική αλλά εγγύηση. Μια βόλτα το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας θα σας κάνει να ξεχαστείτε από την κούραση της εβδομάδας και να δείτε το κέντρο της πρωτεύουσας με άλλο μάτι.
Ξεκινήστε την βόλτα σας από τον Εθνικό Κήπο, κατηφορήστε προς την Ερμού και μη διστάσετε να μπείτε στο τρενάκι. Μετά από τη βόλτα σας με το χαρούμενο τρενάκι ή τα πόδια στα σοκάκια της Πλάκας μπορείτε να καθίσετε κάπου για καφέ ή φαγητό. Οι επιλογές είναι πολλές και για κάθε βαλάντιο.

Περίπατος στον Εθνικό Κήπο
Ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου στο κλεινόν άστυ. Μπορείτε να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο, να χαλαρώσετε πίνοντας καφέ ή ακόμα και να κάνετε πικ νικ. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν ανέμελα και να ταΐσουν τις πάπιες αλλά και να δουν από κοντά σπάνια φυτά. Συνεχίζοντας τη βόλτα σας μπορείτε να βγείτε στο Ζάππειο.

Ανεβείτε στο τρενάκι
Νιώστε για λίγο “παιδιά” μαζί με τα παιδιά σας κάνοντας βόλτα με το τρενάκι. To Happy Train, ξεκινά το ταξίδι του από την Πλατεία Συντάγματος, και ακολουθεί μια όμορφη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στις παλιές γειτονιές της πόλης, σε αρχαιολογικούς χώρους και στο λόφο της Ακρόπολης.
Το ταξίδι έχει διάρκεια 60 περίπου λεπτών και περνά από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα και μνημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας, η Πλάκα, το Μοναστηράκι, η Αρχαία Αγορα και η Ρωμαϊκή Αγορά, το Θησείο, η Στοά του Αττάλου, οι Στήλοι του Ολυμπίου Διός, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης κ.ά.

Τιμές
ενήλικες: 6 €
παιδιά: 4 €
γκρουπ: 1 € έκπτωση

Χαθείτε στα στενά της Πλάκας
Μετά τη βόλτα σας με το τρενάκι μπορείτε να κατεβείτε στη γραφική Πλάκα. Περπατήστε στα στενά, δείτε παραδοσιακά μαγαζιά και χαζέψτε τη θέα στην Ακρόπολη απολαμβάνοντας ένα καφέ. Στην Πλάκα βρίσκεται και το Παιδικό Μουσείο, το οποίο θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά σας.

Βόλτα στο Μοναστηράκι και την Ερμού
Αν και το Σαββατοκύριακο προσελκύει πάρα πολύ κόσμο, είναι ώραια για βόλτα και για ψώνια. Αριστερά και δεξιά ξεφυτρώνουν μικρά καφέ ενώ στο δρόμο θα δείτε ζογκλέρ και γελωτοποιούς.