- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γεμιστά λαχανικά με ρύζι από την Εύβοια

Η Άννα από τη νότια Εύβοια μάς έστειλε μια εμπλουτισμένη συνταγή από το πιο δημοφιλές πιάτο της ελληνικής καλοκαιρινής κουζίνας. Ας το απολαύσουμε…

Υλικά
1 κιλό ντομάτες
1/2 κιλό πιπεριές πράσινες ή κόκκινες
1/2 κιλό κολοκυθάκια,
1/2 κιλό μελιτζάνες
11/2 φλιτζ.λάδι
11/2 φλιτζ. ρύζι
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο και μάραθο
1 φλιτζάνι ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας σταφίδες
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανοίγετε τα λαχανικά και αφαιρείτε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζετε εσωτερικά με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Σε πολυκόφτη βάζετε την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβετε όλα πολύ ψιλά.
Τα ρίχνετε έπειτα όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι, τη σταφίδα, το κουκουνάρι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
Γεμίζετε τα λαχανικά, τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους, ρίχνετε από πάνω λάδι και τον πολτό ντομάτας σε όλο το ταψί.
Προσθέτετε και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (170 C) για 11/2 ώρα περίπου.