- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γιάννης Λουκάκος – Chef από την αρχή: για μικρά και μεγάλα “παιδιά” στην κουζίνα

Στο νέο του βιβλίο ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό. Ήταν μια μηλόπιτα, που όπως τελικά αποδείχτηκε του άνοιξε τον δρόμο στον κόσμο της γαστρονομίας. Αναλογίστηκε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πρώτη μαγειρική του απόπειρα, αν υπήρχε τότε ένα βιβλίο επεξηγηματικό, χωρισμένο σε βήματα, με συμβουλές και φωτογραφίες που θα έδειχνε τον δρόμο με τρόπο πιο σαφή. Ταυτόχρονα θυμήθηκε και αρκετούς φίλους του, που αν και δεν είναι πια παιδιά, εξακολουθούν να χρειάζονται καθοδήγηση στην κουζίνα. Το δεύτερο βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου Chef από την αρχή απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς chef, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα. Μέσα από το βιβλίο “Chef από την αρχή: για μικρά και μεγάλα “παιδιά” προσεγγίζουν με τη βοήθεια του chef, πάνω από 50 συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, με τη συνοδεία όλων των αντίστοιχων φωτογραφιών. Το βιβλίο Chef από την αρχή υπόσχεται να χαρίσει ευτυχισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 50 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ISBN: 978-960-501-641-8
Σελίδες: 272
Ημερομηνία έκδοσης: 06/12/2011
Τιμή: 28,60 €

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑΚΟ
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα και επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τη μαγειρική επαγγελματικά και ξεκίνησε σπουδές που διήρκεσαν δύο έτη. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο Boschetto, αρχικά ως sous chef ενώ αργότερα ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την ηγεσία της κουζίνας ως chef. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Yes Hotels & Restaurants (Semiramis, Twentyone, Periscope), στη θέση του Executive Chef της εταιρείας. Μέσα από αυτήν τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στιλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχτηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.
Ακολουθώντας το όραμά του για ένα δικό του εστιατόριο αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008 και άρχισε να ψάχνει για χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το άνοιγμα του εστιατορίου «Ψωμί & Αλάτι» στις 2 Απριλίου 2009, αποτελεί, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους.
Ο Γιάννης Λουκάκος συμμετείχε, ως κριτής, στα πετυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα Master Chef και Junior MasterChef, τα οποία προβλήθηκαν από το Mega Channel.
Το προηγούμενο βιβλίο του Ψωμί και αλάτι: The cookbook βραβεύτηκε από τα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2010-2011 από έλληνα συγγραφέα.