Γιατί ο Θεός αγαπάει τον Σεμπάστιαν Κοχ!

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, τους Έλληνες και σίγουρα τον Σεμπάστιαν Κοχ! Το διαπιστώσαμε πρόσφατα παρακολουθώντας την διεθνή συμπαραγωγή Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι. Μία ταινία – ιστορικό έπος για τον εθνικό ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, τον εμπιστεύτηκε στον Γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ – κι έτσι πολλοί μόλις τον γνωρίσαμε.

Τι ξέρουμε όμως πραγματικά για αυτόν;

Είναι αρρενωπός, επιβλητικός, με βαριά βαθιά φωνή. Ο 50χρονος ηθοποιός, μοναχοπαίδι, είναι γέννημα θρέμμα Γερμανός. Σπούδασε υποκριτική και έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Ενδεχομένως τον θυμάστε από την ταινία Οι ζωές των άλλων – η οποία πήρε το ‘Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας” το 2006. Ή πάλι μπορεί να τον έχετε συναντήσει στις καλοκαιρινές διακοπές, σε κάποια από τα ελληνικά νησιά που επισκεπτόταν ως 17χρονος μαθητής! Τώρα, ο Κοχ μένει μόνιμα στο Βερολίνο, και είναι πατέρας μιας κόρης, την οποία απέκτησε με γερμανίδα δημοσιογράφο.

Για την απόφαση του Σμαραγδή να επιλέξει Γερμανό πρωταγωνιστή, σε μια περίοδο δύσκολη για τις Ελληνο-Γερμανικές σχέσεις, ο Κοχ έχει δηλώσει έκπληκτος και ο ίδιος! «Είμαι πολύ παθιασμένος και ρομαντικός άνθρωπος,» τόνισε σε συνέντευξή του «όπως και ο Βαρβάκης!»

Και σε άλλης συνέντευξη είπε: “Η Γερμανία είναι μια χώρα αυστηρή και όλα λειτουργούν ρομποτικά. Στην Ελλάδα ο καιρός είναι ζεστός και οι άνθρωποι έχουν ταμπεραμέντο. Έχουμε εντελώς διαφορετική κουλτούρα! Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί λόγοι για να σας ζηλεύουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι…”.

Πάντως από τα γυρίσματα της ταινίας Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, τονίζει ότι θα μείνει για πάντα στη μνήμη του «Η Ελληνική ψυχή που είναι υπέροχη!». Και στη δική μας μνήμη, θα αποτυπωθεί το αποφασιστικό του βλέμμα, η φωνή του και ο μοναδικός τρόπος που κινεί τα χέρια του όταν μιλάει!

Κι αν θέλετε να δείτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες από την καριέρα του, ορίστε και το official site του Σεμπάστιαν Κοχ: http://www.sebastiankoch.com/index.php?l=eng.