Για την ασφαλή διέλευση των παιδιών μας

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 4 Δεκεμβρίου, γύρω στις 23:30, μια παρέα 4 παιδιών 15 ετών ήταν στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Κολλεγίου. Τα παιδιά περνούσαν τη διάβαση πεζών με πράσινο. Πριν προλάβει να φτάσει το τελευταίο παιδί στο πεζοδρόμιο με τους φίλους του, ένα αυτοκίνητο που ανέβαινε την Κηφισίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασε με κόκκινο και τον χτύπησε αφήνοντας τον πολύ σοβαρά τραυματισμένο, στην άσφαλτο. Το παιδί κατέληξε σήμερα ….
Οι συνθήκες οδήγησης, το εντεινόμενο άγχος από την καθημερινότητα σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των μαθητών που διασχίζουν κάθετα την Λ. Κηφισίας μας κάνει να είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους γονείς, τους καθηγητές, κάθε ενεργό πολίτη να συμπαρασταθεί με την παρουσία του, την ερχόμενη Παρασκευή στις 8:00 π.μ. στον παράδρομο της Κηφισίας και Στεφάνου Δέλτα. Να παλέψουμε για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες ζωές ώστε η Πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι Π. Ψυχικού, Φιλοθέης, Ν. Ψυχικού… να κάνουν τα χρέος τους. Το σίγουρο είναι ότι εμείς οι γονείς, θα κάνουμε το δικό μας, που είναι η προστασία της ζωής των παιδιών μας.

Στη συγκέντρωση αυτή έχουν κληθεί οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου κος Γ. Ζαφειρόπουλος, Ψυχικού κα Ε. Κατσαρού και Φιλοθέης κος Θ. Οικονομίδης καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής, ζητάμε να ληφθούν ΑΜΕΣΩΣ μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος της επικινδυνότητας της Λεωφόρου Κηφισίας και κυρίως:
1. Αυστηρή επιτήρηση/αστυνόμευση για την τήρηση των ορίων ταχύτητας όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου.
2. Επαρκής προειδοποιητική σήμανση στους κόμβους της Αγίας Βαρβάρας και του Κολλεγίου καθώς και στο ύψος του Αρσακείου για την ύπαρξη σχολικών μονάδων.
3. Κατασκευή υπόγειας διαβάσεως ή πεζογέφυραςστη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Στεφάνου Δέλτα (κόμβος Κολλεγίου).
4. Ανακατασκευή, διαπλάτυνση και καθαρισμός όλων των πεζοδρομίων που βρίσκονται στις διαβάσεις πεζών.
5. Συγχρονισμός των φαναριών για πεζούς ώστε να μην στοιβάζονται 60-70 μαθητές κάθε μεσημέρι στην ενδιάμεση νησίδα, μέχρι να ανάψει το πράσινο μεταξύ ανόδου και καθόδου της Κηφισίας.
6. Ο τροχονόμος το μεσημέρι φροντίζει για την απρόσκοπτη και ταχεία διέλευση των οχημάτων αφήνοντας εκατοντάδες μαθητές να περιμένουν στο φανάρι. Θέλουμε τις ώρες σχολάσματος η πολιτεία να φροντίζει για την ασφαλή και απρόσκοπτη προσπέλαση των παιδιών μας.
7. Δημιουργία νέου φαναριού στο ρεύμα ανόδου της Κηφισίας και πριν από το φανάρι της Στεφάνου Δέλτα ώστε να ανακόπτεται η ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινήτων.