Γραμμή – Σύνδεσμος, για την Ψυχοκοινωνική Υγεία του Παιδιού και του Εφήβου

«Εάν έχεις ανάγκη να μιλήσεις, τηλεφώνησέ μας», προτρέπει η τηλεφωνική συμβουλευτική «Γραμμή –Σύνδεσμος», που απευθύνεται σε γονείς, παιδιά, εφήβους και σε όποιον επιθυμεί να μιλήσει για θέμα σχετικά με παιδί ή έφηβο. Η «Γραμμή – Σύνδεσμος» απαντά στον αριθμό 801 801 1177 και στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι απαντούν απευθείας στα τηλεφωνήματα σε όποιον έχει ανάγκη βοήθειας και υποστήριξης.
Μερικά από τα πιο συνηθισμένα θέματα για τα οποία τηλεφωνούν παιδιά και έφηβοι στη «Γραμμή-Σύνδεσμο» είναι οι δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς τους, με τους φίλους τους, προβλήματα στην οικογένεια, όπως ο χωρισμός των γονιών, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου και άλλα. Σε αυτό το διαδικτυακό τόπο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με αυτά τα θέματα, αλλά μπορείτε και να γράψετε σε σύμβουλο για κάτι που σας απασχολεί και να λάβετε άμεσα απάντηση.
Καθένας μπορεί να τηλεφωνήσει ανώνυμα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:30-20:30 και κάθε Σάββατο από τις 09:30-14:00.
Η υπηρεσία είναι ανώνυμη και εμπιστευτική.

Λίγα λόγια για τη Γραμμή
Η «Γραμμή-Σύνδεσμος ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005 από την Εταιρεία ψυχοκοινωνικής Υγείας παιδιού και εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
H νέα της ηλεκτρονική ιστοσελίδα είναι www.tilefonikigrammi.gr

Ο Σκοπός της Γραμμής είναι:
* Πρώτα απ’ όλα να σας ακούσει προσεκτικά
* Να κατανοήσει το πρόβλημά σας και να σας στηρίξει ψυχολογικά.
* Να σας βοηθήσει να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και τις ανησυχίες σας.
* Να σας προσφέρει σωστή ενημέρωση για ζητήματα που σας ενδιαφέρουν.
* Να σας ενημερώσει για την κατάλληλη υπηρεσία στην κοινότητα που θα μπορούσατε να απευθυνθείτε για περαιτέρω βοήθεια.
* Να συμβουλέψει τους γονείς για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.
* Να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα για θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους.