«Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής»

Νέο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
με την υποστήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ
και με την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πόσους ορόφους έχει το δάσος; Ποια ζώα είναι πυροσβέστες; Τα δέντρα φέρνουν τη βροχή; Γιατί δεν πλημμυρίζει το δάσος; Το δάσος έχει ομπρέλα; Υπάρχει ζωή στις πόλεις; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις καλούνται να απαντήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πρόγραμμα “Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής”. Όταν οι ερωτήσεις απαντηθούν σωστά αυτό που όλοι κερδίζουμε είναι μια καλύτερη ζωή για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Στο πλαίσιο της τριετούς δράσης «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους ΑΥΡΑ», ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την υποστήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ σχεδίασε και υλοποιεί στα σχολεία, το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής.
Το Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου που ζουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των παιδιών για τα δασικά οικοσυστήματα και το νερό, σε μια εποχή που οι κλιματικές αλλαγές επιβάλλουν τη δράση από μικρούς και μεγάλους.
Ο σχεδιασμός του προγράμματος από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ είναι κατάλληλος για την αξιοποίησή του από τον/την εκπαιδευτικό τόσο στο επίσημο σχολικό πρόγραμμα όσο και σε δραστηριότητες που αφορούν σε θεματικές του Ολοήμερου Δημοτικού και της Ευέλικτης Ζώνης στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το περιεχόμενό του βασίστηκε στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τις επιστήμες της Βιολογίας, της Δασολογίας, της Ζωολογίας, της Υδραυλικής, της Αρχιτεκτονικής, της Διδακτικής και της Παιδαγωγικής, αλλά και σε κοινωνιολογικά δεδομένα που σχετίζονται με συγκεκριμένες στάσεις και αντιλήψεις παιδιών και ενηλίκων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Το Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής θα εφαρμοστεί δωρεάν σε 400 σχολικές τάξεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 10.850 μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στο σχολείο τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, κ. Χ. Κρομυάδου, 2310 555920, [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Βάσω Πετρίδου, 6937 422537
Για ραντεβού με τα σχολεία: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Χαρούλα Κρομυάδου, 2310 555920