Δείξτε στα παιδιά σας το ζωικό βασίλειο με μια μίνι εκδρομή

Ένα νέο μέλος προστέθηκε πρόσφατα στην οικογένεια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου με τη γέννηση μιας ακόμα ιπποποταμίνας, της Ματίμα. Ευκαρία λοιπόν για όσους δεν έχετε ήδη επισκεφθεί το πάρκο να πάρετε τα παιδιά σας για μια μικρή απόδραση στη φύση και να δουν από κοντά σπάνια πουλιά, καμηλοπαρδάλεις, τίγρεις, μαϊμούδες και πολλά άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 200 στρεμμάτων, στα Σπάτα, στη Θέση Γιαλού, με εύκολη πρόσβαση από την Αττική Οδό.

Σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα, από 350 διαφορετικά είδη.

Άνοιξε τις πύλες του το Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη), ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες και τρία πολύ μεγάλα κλουβιά – μικρογραφίες των 3 ηπείρων – στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκου αποτελείται από την «Αφρικανική Σαβάνα». Εκεί μπορείτε να δείτε καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες, τίγρεις, πούμα, και το σπάνιο λευκό λιοντάρι.

Στο πάρκο θα δείτε επίσης ροζ φλαμίνγκο, πιγκουίνους, ιπποπόταμους, ρινόκερους, μαϊμούδες, πιθήκους και καμήλες.

Ακόμα υπάρχει ένα ιδιαίτερο τμήμα αφιερωμένο στα ζώα της φάρμας, όπου οι μικροί επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά κότες, χήνες, κουνελάκια, κατσικάκια και αγελάδες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το δελφινάριο όπου αρχές Αυγούστου γεννήθηκε ένα ακόμα δελφίνι.

Μέσα στο πάρκο μπορείτε να κάνετε μια μικρή ανάπαυλα στην καφετέρια ή να στρώσετε το δικό σας τραπέζι κάνοντας πικ νικ σε ένα από τα δύο σημεία που υπάρχουν προσφέροντας τραπεζάκια.

Και για όσους θέλουν να μάθουν κάτι παραπώνω για το ζωικό βασίλειο το πάρκο διοργανώνει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ για ενήλικες και 11 ευρώ για παιδιά ενώ για παιδιά κάτω των 3 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπάρχουν και ειδικές τιμές για γκρουπ, φοιτητές και σχολικές εκδρομές.