- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Δημιουργικά σαββατοκύριακα στο Σχολείο Παιχνιδιού

Κάθε Σαββατοκύριακο, το Σχολείο Παιχνιδιού διοργανώνει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους, με στόχο την δημιουργική έκφραση τους.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

Θεατρικό παιχνίδι και Θέατρο (6-11 ετών)

Ώρα: 11:15 – 12:30
Εργαστήρι πολλαπλών τεχνικών και ερεθισμάτων όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, ανάλογα με την ηλικία τους, να πειραματιστούν σε όλα τα επίπεδα της δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης, να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του θεατρικού φαινομένου.
Είσοδος: 10€
Έναρξη 10-9-2011
Υπεύθυνοι: Μαντώ Κουρετζή (Παιδαγωγός – Εμψυχώτρια Θ.Π. – Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Ελληνικού Πολιτισμού), Στέλιος Βγαγκές (Δάσκαλος – Εμψυχωτής Θ.Π.), Παναγιώτης Κυρίτσης (Δάσκαλος – Εμψυχωτής Θ.Π.), Βούλα Καρακίτσιου (Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής- Εμψυχώτρια Θ.Π.)

Θεατρικό Παιχνίδι (2,5-5 ετών)
Ώρα: 11:30 – 12:30
Ποικίλες δράσεις και παιχνίδια αισθητικής και αισθητηριακής αγωγής. Παιχνίδια ρόλων. Καλλιέργεια του λόγου. Γνωριμία με τις έννοιες χώρος – περιβάλλον.
Έναρξη 10-9- 2011
Είσοδος:10€
Υπεύθυνες: Χριστίνα Στουραΐτη (Νηπιαγωγός, Παιδαγωγός εφαρμοσμένου θεάτρου- Εμψ. Θ.Π.) Μαρία Ζερβού (Νηπιαγωγός – Εμψ.Θ.Π.)

Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων (12-17 ετών)
Ώρες: 14:00 – 16:15
Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε 15 ημέρες, 2 Σάββατα το μήνα
Σκηνικοί Αυτοσχεδιασμοί-Σωματική Έκφραση-Σκηνικός χώρος
*Παραγωγή κειμένων*
Μάσκα-Μακιγιάζ-Κουστούμι
*Δημιουργία
Θεατρικής Παράστασης ανοικτής για το κοινό. Παράλληλα, με δράσεις που στόχο έχουν την εμπιστοσύνη στην ομάδα και την ανάπτυξη της δυναμικής της, τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα βιώματα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις που τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους, να επεξεργαστούν τα αρνητικά συναισθήματα τους, να ενισχύσουν τα θετικά και μέσα από την κοινή τους εμπειρία και οπτική να δώσουν λύσεις, να επικοινωνήσουν και να ψυχαγωγηθούν ουσιαστικά και δημιουργικά.
Έναρξη 17-9-2011
Είσοδος:15€
Υπεύθυνες: Μαντώ Κουρετζή (Παιδαγωγός – Εμψυχώτρια Θ.Π. – Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Ελληνικού Πολιτισμού) Βιργινία Κεχαγιά (Θεατρολόγος Εμψυχώτρια Θ.Π.)

Εργαστήρια και Παραστάσεις Κουκλοθέατρου (5,5 – 10 ετών)
Ώρα: 13:00 – 14:15
A’ΚΥΚΛΟΣ: Από 10 Σεπτεμβρίου2011 έως 17 Δεκεμβρίου 2011
Β’ ΚΥΚΛΟΣ: Από 14 Ιανουαρίου2012 έως 31 Μαρτίου 2012
Γ’ ΚΥΚΛΟΣ:Από 7 Απριλίου 2012 έως 16 Ιουνίου 2012
Ένα εργαστήρι με στόχους παιδαγωγικούς, εμψυχωτικούς, καλλιτεχνικούς και ψυχαγωγικούς. Η ομάδα των παιδιών -που θα παρακολουθεί τον εκάστοτε κύκλο-, στόχο έχει να φτιάξει την δική της κουκλοθεατρική παράσταση, (με ερέθισμα ένα γνωστό παραμύθι), που θα την παρουσιάζει στο «κοινό», το τελευταίο Σάββατο κάθε κύκλου.
Παράλληλα, μια φορά κάθε μήνα στο «Σχολείο Παιχνιδιού» και στα πλαίσια του εργαστηρίου, θα φιλοξενούνται διάφορες κουκλοθεατρικές παραστάσεις ώστε τα παιδιά να αντλούν επιπλέον ερεθίσματα για την δική τους παρουσίαση.
Έναρξη 10-9-2011
Είσοδος:10€
Υπεύθυνες: Βούλα Καρακίτσιου (Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής- Εμψυχώτρια Θ.Π.) Χριστίνα Στουραΐτη (Νηπιαγωγός, Παιδαγωγός εφαρμοσμένου θεάτρου- Εμψ. Θ.Π.)

*Σε όλα τα εργαστήρια γίνεται έκπτωση 12% στα αδέρφια.

«Μια γιορτή που θα μας μείνει αξέχαστη…»
Τα Σαββατοκύριακα και ώρες 16:00 – 19:00 όσοι γονείς επιθυμούν να γιορτάσουν τα γενέθλια ή την γιορτή των παιδιών τους με δημιουργικό και ιδιαίτερο τρόπο, μπορούν, μετά από συνεννόηση, να επιλέξουν ανάλογα με την ηλικία της ομάδας, αλλά και την δική τους επιθυμία για παιχνίδι, δράσεις και προγράμματα του «Σχολείο Παιχνιδιού»

«Σχολείο Παιχνιδιού»
Λεπενιώτου 8, Ψυρρή, Αθήνα
Tηλ: 210.3235462,