Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας»

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων βίας σε αθλητικούς χώρους. Στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε αυτή την προσπάθεια προκηρύσσεται Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων όλης της χώρας. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να επικοινωνήσει στους μαθητές το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης στους αθλητικούς χώρους.
Όσον αφορά στη διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου επιλέγει ένα έργο που θα εκπροσωπήσει το σχολείο και το αποστέλλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2010. Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων συγκροτείται εθελοντική ομάδα, η οποία επιλέγει ένα έργο για να εκπροσωπήσει τον Νομό και το αποστέλλει στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση, μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2010. Ακολούθως, επιλέγεται ένα έργο από επιτροπή -στην οποία τιμητικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ειδικοί στον χώρο της τέχνης- για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια και αποστέλλεται το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου 2010, στην διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές των οποίων τα έργα θα εκπροσωπήσουν τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας θα βραβευθούν σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2010.