Διδάξτε τα παιδιά να δίνουν αγάπη

Το να βλέπετε τα παιδιά σας να τρέχουν, να παίζουν, να γελούν, να σφύζουν από υγεία κάθε μέρα είναι σίγουρα το μεγαλύτερο δώρο της ζωής και η πολυτιμότερη πηγή αγάπης. Αυτό το μοναδικό συναίσθημα λοιπόν που έχετε τη χαρά να βιώνετε τόσο δυνατά, μη το αφήσετε ανεκμετάλλευτο. Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσετε αυτές τις μέρες, ταπεινά και αληθινά, από το να μιλήσετε και να δείξετε στα παιδιά σας τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και αυτά με τη σειρά τους να προσφέρουν την αγάπη τους. Γιατί σίγουρα στα παιδιά το περίσσευμα είναι μεγάλο. Φυτέψτε στην παιδική ψυχή τη σπορά της προσφοράς, ξεκινώντας από τα δικά τους πράγματα μέσα στο σπίτι. Εξηγήστε τους ότι ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, cds και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πλέον δεν τους χρειάζονται μπορούν να παραχωρηθούν σε άλλα παιδιά, εξυπηρετώντας ξανά τους ίδιους σκοπούς μάθησης και ψυχαγωγίας. Καθίστε λοιπόν μαζί και ξεδιαλέξτε τα καλύτερα, αυτά που θα μπορούσατε εσείς πάλι να χρησιμοποιήσετε αν χρειαζόταν, αμπαλάρετέ τα όμορφα και εμείς θα σας δείξουμε πού μπορείτε να απευθυνθείτε.

Παιδικά χωριά SOS (www.sos-villages.gr). Το έργο των παιδικών χωριών SOS στηρίζεται αποκλειστικά στις προσφορές ιδιωτών, εταιρειών και οργανισμών. Αν θέλετε οι ίδιοι να επισκεφτείτε τα χωριά, καλέστε στο 210 8970748 για να σας κατατοπίσουν για το πώς και το πότε.

Χαμόγελο του Παιδιού (www.hamogelo.gr). Το Χαμόγελο του Παιδιού καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων παιδιών σε όλη την Ελλάδα και οι ανάγκες του σε βασικά είδη είναι πολλές. Καλέστε λοιπόν στο 1056 και ρωτήστε για το πλησιέστερο σε σας σπίτι φιλοξενίας. Στη συνέχεια στείλτε ή πηγαίνετε τα πράγματά σας τηρώντας κάθε διακριτικότητα προς τα παιδιά.

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Τα παιδιά εδώ υποστηρίζονται μόνο από τις δωρεές, μικρές και μεγαλύτερες, των φίλων του ιδρύματος ή από τα έσοδα κάποιων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Τηλεφωνήστε στο 210 4515387 και ρωτήστε αν μπορείτε να μεταφέρετε οι ίδιοι ή να αποστείλετε τα πράγματα που έχετε συγκεντρώσει.

Φλόγα. Είναι ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, ο οποίος διαθέτει και τον Ξενώνα για τη στέγαση των παιδιών και των γονιών από την περιφέρεια. Οι προσφορές σας είναι δεκτές με μεγάλη χαρά γιατί δίνουν τη δυνατότητα στο σύλλογο να συνεχίσει να λειτουργεί. Τηλεφωνήστε στα 210 7485 000 και 210 7716 363 και ρωτήστε πού μπορείτε μαζί με το παιδί να καταθέσετε το χαρτζιλίκι του ή να αποστείλετε άλλη βοήθεια.

Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης. Οι Παιγνιοθήκες –παγκόσμιος θεσμός- είναι χώροι εξοπλισμένοι με παιχνίδια προσεχτικά επιλεγμένα, με παιδαγωγικό κυρίως χαρακτήρα, με τα οποία τα παιδιά και οι έφηβοι αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους. Παιχνίδια, γραφική ύλη, οπτικο-ακουστικά μέσα που συμβάλλουν στην προώθηση του έργου της Ε.Ε.Π είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να καλέσετε στο 210 6717948.

www.anthropos.gr H πρώτη ελληνική ανθρωπιστική πύλη στο διαδίκτυο, με σκοπό να παρέχει τις πλέον έγκυρες πληροφορίες για τον εθελοντισμό και τις δράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Στο site θα συμπληρώσετε μία φόρμα προσφοράς για τα είδη που θέλετε να παραχωρήσετε και στη συνέχεια οι ΜΚΟ που ενδιαφέρονται να την παραλάβουν θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Δεκτά αντικείμενα όπως γραφεία, κρεβάτια ως ρούχα, βιβλία, παιχνίδια κ.λπ.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (www.redcross.gr). Τηλεφωνήστε στην Κεντρική Αποθήκη (210 5147300) που έχει έδρα στον Κολωνό και κανονίστε τα της μεταφοράς των ειδών που θέλετε να χαρίσετε.

Κιβωτός του Κόσμου. Είναι μία οργάνωση που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες εξαθλίωσης και υποσιτισμού, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς. Τηλεφωνήστε στο 2105141935 για να σας πουν πώς μπορείτε να προσφέρετε τα πράγματά σας.