Διευκρίνιση για την εγκύκλιο ανα φορικά με τους επί πτυχίω φοιτητές

Διευκρίνιση του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την εγκύκλιο που αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές

Ο Ειδικός Γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, για το αν το Υπουργείο πήρε πίσω την εγκύκλιο που αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές, διευκρίνισε:
«Δεν πήραμε καμία εγκύκλιο πίσω. Ο  καινούριος νόμος για τα Ανώτατα Ιδρύματα δεν δίνει τη δυνατότητα να δίνουν οι φοιτητές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάποιοι φοιτητές, όμως, οι οποίοι βρίσκονταν πολύ κοντά στη λήψη του πτυχίου επιθυμούσαν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.
Κάναμε, λοιπόν, μια διασταλτική χρήση του νόμου και αποφασίσαμε όσοι φοιτητές επί πτυχίω χρωστούν έως πέντε μαθήματα, να μπορούν να  δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το πτυχίο τους.
Υπήρξαν, ωστόσο, φοιτητές που επεσήμαναν ότι μπορεί να χρωστούσαν και έξι ή επτά μαθήματα. Αντί να παίζουμε την «κολοκυθιά» εμμένουμε στα πέντε μαθήματα. Δίνεται, όμως, η δυνατότητα στους φοιτητές, με αίτηση τους, να μπορούν να δώσουν τα μαθήματα, μετά από απόφαση του Τμήματός τους.