- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Εικαστική συνάντηση με την Μαρία Αγγελή (8/10)

Η μουσειοπαιδαγωγός Μαρία Αγγελή, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 4,5 έως 14 ετών σε μια δημιουργική συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Στο χώρο παρουσιάζεται η έκθεση “Συναντήσεις: Εκλεκτικές Συγγένειες με την τέχνη του Φαίδωνα Αναστασιάδη”” έχει ως θέμα της το διάλογο ανάμεσα σε έργα του Φαίδωνα Αναστασιάδη (1970-2001), ο οποίος έφυγε από τη ζωή ιδιαίτερα νέος, και δημιουργίες σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών. Μέσα από ένα ιστολόγιο, όπου παρουσιάστηκε μια επιλογή έργων του Φαίδωνα Αναστασιάδη, κυκλοφόρησε ανοιχτή πρόσκληση σε διεθνείς σύγχρονους καλλιτέχνες να επιλέξουν ένα έργο της αρεσκείας τους. Κάθε καλλιτέχνης επέλεξε ένα μόνο έργο, το οποίο και κατοχύρωσε κατά αποκλειστικότητα.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από 42 καλλιτέχνες, ποικίλων εκφραστικών μέσων – ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, βίντεο – τα οποία εκτίθενται μαζί με τα “αρχικά” που τα ενέπνευσαν.
Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εικαστική συνάντηση θα ανιχνεύσουν τις σχέσεις των σύγχρονων με τα προγενέστερα έργα, τα σύμβολα και κώδικες στις πρόσφατες εικαστικές δημιουργίες μέσα από παιχνίδι θησαυρού, θα πειραματιστούν με υλικά και θα αναπτύξουν αφηγήσεις που πυροδοτούνται από επιλεγμένα έργα της έκθεσης.

*Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, το αργότερο μέχρι Παρασκευή πρωί στο τηλέφωνο 210 5616300.

Ραντεβού στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα Μερκούρη”, (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, περιοχή Θησείου, στο παλαιό Πιλοποιείο, κάτω από τη γέφυρα) στις 17:00