- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Εικαστική συνάντηση με την Μαρία Αγγελή στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (22/10)

Η μουσειοπαιδαγωγός Μαρία Αγγελή προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 4,5 έως 14 ετών το Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε μια δημιουργική συνάντηση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη, με αφορμή την έκθεση “Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική“. Στην έκθεση παρουσιάζετα για πρώτη φορά το σύνολο των ζωγραφικών έργων του Νομπελίστα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη. Πρόκειται για ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, που αναδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή. Παράλληλα, εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που αγάπησε ο Ελύτης και έχει γράψει αξεπέραστα κείμενα για το έργο τους, μεταξύ των οποίων, οι: Θεόφιλος, Τσαρούχης, Γκίκας, Καπράλος, Κανέλλης, Μόραλης, Δέρπαπας και Φασιανός. Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από χειρόγραφα και βιβλία του ποιητή μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του. Τα περισσότερα έργα προέρχονται από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμπαράσταση της ποιήτριας, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα ανιχνεύσουν τη σχέση του Ελύτη με την εικόνα, τον ‘κώδικα’ των εικαστικών έργων του και πώς η ποίηση ψυχής του μεγάλου Νομπελίστα διαλέγεται με ζωγραφική ψυχής. θα πειραματιστούμε με υλικά και θα αναπτύξουμε αφηγήσεις και ποιήματα εμπνεόμενοι από επιλεγμένα έργα της έκθεσης.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, το αργότερο μέχρι Παρασκευή πρωί (21 Οκτωβρίου) στο τηλέφωνο 210 5616300, λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων στην ομάδα μας.

Διάρκεια συνάντησης: 15:30-17:00

Ίδρυμα Θεοχαράκη,
Βασ. Σοφίας και Μέρλιν
Αθήνα