- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Επιστήμη… που μαγεύει». Νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων, του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η τελευταία ενότητα πριν το καλοκαίρι σάς εισάγει στη μαγική πλευρά της επιστήμης! Χαρτονομίσματα που τυλίγονται στις φλόγες, αλλά δεν καίγονται, αυτόματη ανάφλεξη, κεραυνοί δωματίου, τα μαθηματικά των Μάγια και αλχημιστές που αναζητούν το ελιξίριο της νεότητας, υπόσχονται να σας κάνουν να δείτε την επιστήμη με άλλο μάτι!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 7 Μαΐου έως 24 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πειράματα Ώρα 13:30 – 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Τα μυστικά της Φωτιάς: Αυτόματη ανάφλεξη συμβαίνει για τα μάτια σας μόνο! Ανάβουμε φωτιά χωρίς φωτιά και τη σβήνουμε χωρίς να φυσάμε. Η Χημεία θα λύσει το μυστήριο.
Ο Άρχοντας της Αστραπής: Εξερευνούμε μαζί τα μυστικά του κεραυνού και του φωτός, τιθασεύοντας το στατικό ηλεκτρισμό και δημιουργώντας έναν «κεραυνό δωματίου».
Αντικείμενα που εξαφανίζονται: Πώς εξαφανίζεται ένα ποτήρι μπροστά στα μάτια μας; Την απάντηση θα τη δώσουν οι ιδιότητες του φωτός. Ένα πείραμα που μπορούν να επαναλάβουν όλοι!
Χαρτονομίσματα που αντιστέκονται στη φωτιά: Ένα χαρτονόμισμα που τυλίγεται στις φλόγες, αλλά δεν καίγεται! Οι νόμοι της φυσικής και της χημείας στην υπηρεσία του αδιανόητου.
Χημεία… η μαγική: Ένα εκπληκτικό πείραμα, που μας αποκαλύπτει τα μυστικά της προέλευσης της ζωής.
Αψηφώντας τη βαρύτητα: Πώς μπορείτε να σηκώσετε ένα γεμάτο δοχείο ρύζι χρησιμοποιώντας μόνο ένα μαχαίρι!

Μικρές Ιστορίες Επιστήμης

Αλχημεία: Το μυστικό… των μυστικών! Ώρα 15:30 – 16:00 (προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)
Μια αφήγηση για την πιο αινιγματική και μυστήρια ανθρώπινη πρακτική όλων των εποχών! Μέσα στις ομίχλες ξεχασμένων και σκοτεινών αιώνων παρακολουθείτε τις προσπάθειες κατασκευής της Φιλοσοφικής Λίθου και του ελιξιρίου της αθανασίας! Μια συναρπαστική ιστορία για την Αλχημεία, μια Τέχνη που εφοδίασε και την ίδια τη Χημεία με πολλές νέες πρακτικές και μεθόδους και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για διάσημους διανοητές. Από τον 13ο έως και τον 17ο αιώνα, οι μυστήριες και συναρπαστικές ζωές των αλχημιστών Ρότζερ Μπέικον, Παράκελσου και Ρόμπερτ Μπόιλ θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, τότε που ο κόσμος ήταν ακόμα γεμάτος «μαγεία» και σκοτεινά μυστικά.

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ώρα 16:30 – 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Ένας δράκος να σας φυλάει: Γίνεται ένας δράκος από χαρτί να κουνάει το κεφάλι; Ελάτε να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό δράκο, που θα στολίσει το γραφείο σας και θα ρίχνει το άγρυπνο βλέμμα του σε κάθε εισβολέα! Μια οπτική ψευδαίσθηση που θα συναρπάσει!
Οδοντογλυφίδες… με βούληση: Ένα «κόλπο» που δίνει ζωή στις άψυχες οδοντογλυφίδες. Πώς γίνεται να κουνιούνται χωρίς να τις αγγίξουμε; Δεν είναι μαγεία… είναι επιστήμη!
Τα μαθηματικά των Μάγια: Ένας εντυπωσιακά απλός τρόπος για να κάνετε όποιον πολλαπλασιασμό θέλετε, βγαλμένο από τα βάθη του χρόνου και των Άνδεων.

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας