- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Εφημεριδοπεριοδικό «Οι Φιλίες των Παιδιών»

Τα σχολικά περιοδικά ή εφημερίδες παίζουν σπουδαίο ρόλο μέσα στη σχολική κοινότητα, καθώς αποτελούν μια ερασιτεχνική δραστηριότητα σε θεσμούς (εκπαίδευσης, αναμόρφωσης, πρόνοιας, εκπαίδευσης ενηλίκων, επιμόρφωσης, δημοτικής παιδείας) και αποβλέπουν στον εγγραμματισμό, τη διακίνηση ιδεών, την αναγνώριση της ταυτότητας, στη διατήρηση και ενίσχυση της συλλογικής ταυτότητας που επικαλούνται, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην διακίνησή τους στην ευρύτερη κοινότητα που αποβλέπουν, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συντακτών τους και στη δημοσιότητα κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συντάκτες τους. Μια τέτοια περίπτωση ιδιοποίησης όλου αυτού του προβληματισμού μπορεί να θεωρηθεί και το εφημεριδοπεριοδικό «Οι φιλίες των παιδιών».
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών- Εξάρχεια παρουσιάζουν, από 18 έως 30 Οκτωβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Εφημεριδοπεριοδικό Οι Φιλίες των Παιδιών. Το εφημεριδοπεριοδικό, στο οποίο συμμετέχουν κατά 80% παιδιά μεταναστών, έχει πάρει τρεις τιμητικές διακρίσεις, από το Ίδρυμα Μπότση, το Συνήγορο του Παιδιού και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

«Οι φιλίες των παιδιών» είναι στηριγμένο στα βιβλία της β΄ δημοτικού, αλλά και στα βιβλία κι άλλων τάξεων και αποτελεί μια προσπάθεια συστηματικής συμμετοχικής παρατήρησης της ημερήσιας διάταξης [agenda setting] του σχολείου και καταγραφής της.

Τις δράσεις επιμελείται ο δάσκαλος και υποψήφιος Δρ. του Πανεπιστημίου Αθηνών Μπάμπης Μπαλτάς.

H έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Public.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, Η πόλη ανοίγεται στα παιδιά με περιεχόμενο τη σχέση Παιδί – Πόλη – Τέχνη.

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011,
Διάρκεια: 18 – 30 Οκτωβρίου 2011

Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Κόντογλου»:
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601, στάση Μετρο: Πανεπιστήμιο
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Κυριακή 10.00 – 14.00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.