Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για μια πίτα που θα λατρέψουν τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι…

Υλικά
1/2 κιλό ζύμη κουρού ή 2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ. κασέρι τριμμένο ή μισό κασέρι και μισό ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αυγά
1/2 κούπας γάλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο λιωμένο βούτυρο, για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βουτυρώστε το ταψί του φούρνου ή ένα ταψί για πίτα μακρόστενο. Στρώστε το ένα φύλλο της ζύμης. Αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου με λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώστε επάνω τη γέμιση. Σκεπάστε την απλώνοντας το δεύτερο φύλλο της ζύμης και αλείψτε και πάλι την επιφάνεια με βούτυρο. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτάνετε μέχρι κάτω. Χτυπήστε αυγά με το γάλα και περιχύστε την πίτα προσέχοντας να εισχωρήσει το μείγμα και στο εσωτερικό της. Ψήστε την στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, να ροδίσει καλά επάνω και κάτω.