Μια πολύ νόστιμη επιλογή γλυκού για να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός μάς προτείνει μια πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο. Η συνταγή που μας δείχνει γίνεται με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας και ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι ένα μπολ, ένα σύρμα και ένα πυρίμαχο σκεύος κι ένα κατσαρολάκι για το σιρόπι.
Υλικά:
Για τη σοκολατόπιτα:
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα ζάχαρη καστανή
200 ml ελαιόλαδο (με ελαφριά γεύση)
200 ml γάλα
200 γρ. αλεύρι
40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο
Για το σιρόπι:
600 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο Θάσου
100 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. κακάο
100 γρ. bitter κουβερτούρα
1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 στικ κανέλας
1 φλούδα από πορτοκάλι
Ξηροί καρποί για το σερβίρισμα
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στοβίντεο:
Διαβάστε επίσης:
«Μαμά θέλω γλυκό»: 10 υγιεινές, εύκολες και οικονομικές συνταγές για γλυκά
Τηγανίτες σοκολάτας με μπανάνα
Με γεύση κέικ καρότου: Οι πιο νόστιμες και υγιεινές γλυκές μπαλίτσες