Ηλιοπροστασία και αντιγήρανση

Η εποχή που χρησιμοποιούσατε ένα αντιηλιακό προϊόν για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, κοινώς για να μην “καείτε”, έχει προ πολλού περάσει. Σήμερα οι επιστήμονες είναι σε θέση να μας παραδώσουν αντιηλιακά, τα οποία προσφέρουν πολύ περισσότερα, όπως το να ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας των κυττάρων, να επανορθώνουν τις φθορές που προκαλούν οι ακτίνες UV, να καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση και να μάχονται ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
Όπως μας λέει η δερματολόγος Αναστασία Μουρίκου, “ένα αντιηλιακό με δείκτη SPF 30 μπλοκάρει το 96% της UVB και κρίνεται αποτελεσματική προστασία. Οι μεγαλύτεροι δείκτες προσφέρουν μικρή έξτρα προστασία και είναι κατάλληλοι κυρίως για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, που καίγονται εύκολα και συνήθως δεν μαυρίζουν παρά κοκκινίζουν. Βέβαια, τονίζει η δερματολόγος, κανένα αντιηλιακό δεν θεωρείται απόλυτα ασφαλές τις ώρες με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία”.

Σήμερα το 85% των γυναικών πιστεύουν ότι θα ήταν πιο απλό και αποτελεσματικό να υπάρξει ένα προϊόν που θα συνδυάζει επαρκή αντιηλιακή προστασία και αντιγηραντική δράση. Η Lancaster συνδυάζει τα πιο επιτυχημένα ευρήματα από την έρευνα κατά της γήρανσης της επιδερμίδας και την αντηλιακή προστασία, για να καταπολεμήσει τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας και να κρατήσει μόνο τα οφέλη της. Η πρόληψη από την πρόωρη γήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία καθοδηγούσε πάντα τις έρευνες της Lancaster. Η πρωτοποριακή μάρκα ήταν από τις πρώτες που εισήγαγαν την προστασία UVA ήδη από το 1997, καθώς επίσης και ένα ισχυρό σύμπλεγμα κατά των ελεύθερων ριζών, το RPF. Σήμερα, η αντηλιακή προστασία που προσφέρει η Lancaster έχει μετατραπεί σε μια νέα φροντίδα ομορφιάς.