- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η δυσκολότερη σχολική χρονιά, αλλά και έκκληση προς τους γονείς για τις εγγραφές

Οι δυσκολίες προβλέπονται τεράστιες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα σχολεία.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είπε ότι φέτος είναι «η δυσκολότερη χρονιά μετά τη μεταπολίτευση, καθώς έχουμε τους μισούς διορισμούς και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων. Όμως, ήδη έχουν επιστρέψει στα σχολεία πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι ενώ το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 λιγότερους υπαλλήλους».
«Τώρα -τόνισε η υπουργός- λειτουργεί σε καθημερινή βάση όργανο εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Παιδείας που εξετάζει τους άξονες: εκπαιδευτικούς, βιβλία, μεταφορά μαθητών και καθαριότητα των σχολείων».
Βέβαια, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ αναφέρει ελλείψεις που θα φτάνουν τις 20.000 θέσεις εκπαιδευτικών σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, που έκανε λόγο για 11.000-12.000 κενές θέσεις.

Έκκληση προς τους γονείς
Η υπουργός απηύθυνε έκκληση στους γονείς ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εγγραφές ώστε μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμα τα σχολεία με καταγεγραμμένους σε ειδική καρτέλα τους μαθητές τους και τους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχουν οι πραγματικοί αριθμοί και να διευκολυνθεί η τοποθέτηση αναπληρωτών.

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί ανομίες, ενώ θα φροντίσει επισταμένως για την εφαρμογή των νόμων ώστε να μην υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, να μη δηλώνονται διαφορετικοί αριθμοί μαθητών και να ελέγχονται οι αναρρωτικές άδειες, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε δεν μπορεί το σχολείο να εμφανίζει την εικόνα διάλυσης μετά το Πάσχα.
Όσον αφορά τα βιβλία, η υπουργός επεσήμανε ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση εξαιτίας της απεργίας των οδηγών φορτηγών, ενώ τόνισε ότι σήμερα δίδονται οδηγίες στους 116 νέους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα νέα μέτρα αναφορικά με τα 800 ολοήμερα δημοτικά, το ψηφιακό σχολείο κ.ά.