- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η «Θάλασσα» πάει σχολείο

Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει για τα καλά και η MOm “ταξιδεύει” από σχολείο σε σχολείο για να ενημερώσει μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, για τα θαλάσσια θηλαστικά που ζουν στις ελληνικές θάλασσες.

Μέχρι στιγμής οι επισκέψεις γίνονται σε σχολεία της Αττικής αλλά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων προγραμματίζονται και επισκέψεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Η επίσκεψη διαρκεί 1 έως 2 διδακτικές ώρες και περιλαμβάνει παρουσίαση των σημαντικότερων θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες και βιωματικά παιχνίδια.

Οι επισκέψεις στα σχολεία γίνονται στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης «Θάλασσα» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και τα Ινστιτούτα Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και Tethys, με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και με δωρεά από το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος και τη Blue Planet.

Εκτός από τις επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν εκπαιδευτικό υλικό για τα θαλάσσια θηλαστικά στο διαδικτυακό τόπο www.thalassapedia.gr [2]και στο εκπαιδευτικό πακέτο «Ταξίδι στον κόσμο των θαλάσσιων θηλαστικών της Ελλάδας».

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να επισκεφτούμε το σχολείο σας μη διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο 210 5222888 ή στο [email protected].