- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η κατάλληλη στιγμή για την κατάλληλη εξέταση

Προγραμματίζετε εξετάσεις; Γνωρίζετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, όμως; Επειδή κάποιες εξετάσεις είναι καλό να γίνονται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να κλείσετε σωστές ημερομηνίες.

Δερματικός έλεγχος
Ο χειμώνας είναι η ενδεδειγμένη περίοδος μέσα στη χρονιά για να κάνεις τον ετήσιο έλεγχο για καρκίνο του δέρματος. Τώρα το δέρμα σου είναι πιθανότατα πιο φωτεινό για να εξετάσεις τις κρεατοελιές και άλλες βλάβες στην επιφάνεια του δέρματος, που ενδεχομένως θα δικαιολογούσαν βιοψία.

Έλεγχος επιπέδων χοληστερίνης
Το καλύτερο είναι να συμφωνήσετε από κοινού με το γιατρό σας ώστε ο έλεγχος της χοληστερίνης σας να γίνεται 2 φορές το χρόνο: μία φορά το καλοκαίρι και έπειτα ξανά τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, οπότε και τα επίπεδα της χοληστερίνης στον οργανισμό, απογειώνονται. Βρες το μέσο όρο των δύο αποτελεσμάτων για να έχεις μια σχετικά καλή εικόνα της χοληστερίνης σου στη διάρκεια της χρονιάς.

Θεραπεία αλλεργίας
Τα συμπτώματα των αλλεργιών κορυφώνονται νωρίς το πρωί, όταν τα επίπεδα της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης στον οργανισμό σου είναι ακόμα χαμηλά, δίνοντας έτσι το περιθώριο στις φλεγμονές να εκδηλωθούν.