- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η νέα γρίπη βάζει σε περιορισμό και τις εκδρομές

Καθώς η νέα γρίπη «θερίζει» τις σχολικές τάξεις, οι εκδρομές είναι οι πρώτες που παίρνουν αναβολή. Έτσι, το υπουργείο Παιδείας συνιστά οι εκδρομές να γίνονται με μέτρο, λόγω της έξαρσης της γρίπης, και τονίζει στους εκπαιδευτικούς πως πρέπει να συνεκτιμούν τους παράγοντες κινδύνου πριν από την τελική τους απόφαση.
Χρειάζεται επίσης διαβεβαίωση των γονιών πως τα παιδιά τους δεν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης για τη συμμετοχή των παιδιών τους στις εκδρομές. Σε Εγκύκλιο που έστειλε χτες στους διευθυντές των σχολείων όλης της χώρας το υπουργείο Παιδείας, υιοθετεί τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης να αναβληθούν έως τον Μάρτιο τα όποια σχέδια για πολυήμερες εκδρομές – ιδίως όταν ο προορισμός είναι χώρα του εξωτερικού, ενώ αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες μέρες και το θέμα των εκδρομών σε κλειστούς χώρους (π.χ. μουσεία), δεδομένου ότι η πανδημία αποτελεί γεγονός και στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως οι εκπαιδευτικοί πριν λάβουν την τελική απόφαση, οφείλουν να συνυπολογίζουν «την έξαρση της επιδημίας σε πολλές χώρες του εξωτερικού και την αδυναμία υποστήριξης των παιδιών που πιθανόν θα ασθενήσουν», καθώς επίσης και την έντονη ανησυχία των γονέων.

Μεταξύ των ευθυνών που έχει το σχολείο στην περίπτωση που τελικά πραγματοποιηθεί πολυήμερη εκδρομή (ιδιαίτερα στο εξωτερικό) είναι η διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των μαθητών για παν ενδεχόμενο!