- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η Πρώτη Πίτα του χρόνου αφιερωμένη στον Αη-Βασίλη!

Δεν υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα, που να μην έχει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είτε φτιάξει είτε αγοράσει Βασιλόπιτα! Δεν υπάρχει  μεγαλύτερη αγωνία στα παιδιά, από τη στιγμή που θα κοπούν και θα μοιραστούν τα κομμάτια της πίτας, για το ποιος θα είναι ο τυχερός, που θα βρει το φλουρί!  Το φλουρί που μικροί-μεγάλοι όταν το κερδίσουν το κάνουν φυλαχτό για όλο το χρόνο, το φλουρί που συμβολίζει καλοτυχία! Εμείς εδώ στο infokids σάς ευχόμαστε, να είστε εσείς φέτος οι τυχεροί που θα βρείτε το φλουρί. Αν πάλι το φλουρί δεν διαλέξει το κομμάτι σας, σας ευχομάστε  να είστε κερδισμένοι ο καθένας εκεί που επιθυμεί. Ας είναι λοιπόν η πρώτη πίτα του χρόνου αφιερωμένη στον Αη-Βασίλη και σε όσους πιστεύουν ακόμα σ΄αυτόν!

Συστατικά

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή ένα πακέτο βιτάμ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη καστανή
6 αυγά
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
4 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει και το μετράτε με κανονικό φλιτζάνι τσαγιού. Το χτυπάτε  στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάτε το μίγμα μέχρις ότου γίνει αφράτο. Ύστερα ρίχνετε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά τη φαρίνα με το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και επίσης μπορείτε να ρίξετε λίγο αλεύρι. Αδειάζετε μέσα το μίγμα, μετέπειτα πασπαλίζετε στην επιφάνεια, αν θέλετε, αμυγδαλόψυχα.
Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε μέτρια θερμοκρασία  για περίπου 50 λεπτά. Αφήνετε να μείνει πέντε λεπτά και τη βγάζετε από το ταψί, σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζετε πάνω ζάχαρη άχνη.

Tips: Αν σας σας αρέσουν τα καρύδια, μπορείτε αφού έχετε ετοιμάσει το μίγμα να προσθέσετε και λίγα καρυδάκια (καθαρισμένα και σπασμένα σε μικρά κομμάτια), μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν βάζουμε αμύγδαλα.

Άλλη ωραία εκδοχή είναι αντί για κονιάκ είναι να βάλουμε άλλο ποτό όπως για παράδειγμα λίγο ρούμι!