Η Adele πρωταγωνίστρια των βραβείων Grammy

Μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων Grammy, που απονεμήθηκαν την Κυριακή στο Λος Άντζελες, είναι η Adele. Η Βρετανίδα ταγουδίστρια κέρδισε έξι βραβεία ανάμεσά τους το βραβείο για το τραγούδι της χρονιάς («Rolling in the Deep») και της καλύτερης σόλο ερμηνείας ποπ τραγουδιού («Someone Like You»).

Εκτός από την Adele, μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν και οι Foo Fighters, που κέρδισαν συνολικά πέντε βραβεία, ο Kanye West (τέσσερα), ο Skrillex (τρία) και οι Tony Bennett, Bon Iver, Taylor Swift και Cee-Lo Green (από δύο έκαστος).

Τα φετινά βραβεία, που κατά πολλούς αποτελούν τα Όσκαρ στην μουσική, έγιναν στη σκια του θανάτου της Γουίτνει Χιούστον, με πολλές αναφορές σε αυτήν. Ο θάνατος της σε ηλικία 48 ετών μονοπώλησε σχεδόν τις συζητήσεις πριν από την εκδήλωση ενώ γίνονταν συνεχείς αναφορές σε αυτήν στην διάρκειά της. Μάλιστα η τελετή απονομής ξεκίνησε με τον παρουσιαστή να συλλυπείται την οικογένεια της εκλιπούσας τραγουδίστριας και να προσεύχεται επί σκηνής γι’ αυτήν.

Δεν ήταν όμως η μόνη εκλιπούσα που τιμήθηκε στα φετινά βραβεία. Βραβείο απέσπασε και η Amy Winehouse, που πέθανε τον περασμένο Ιούλιο, για το τραγούδι “Body and Soul” που είχε κάνει με τον Tony Bennett.

Τα φετινά Grammy τίμησαν όμως και τον Steve Jobs, τον πρώην CEO της Apple, με το βραβείο Grammy Trustees, για τη μεγάλη του συνεισφορά στη μουσική.